FIFA

Premiérový ročník ankety eFotbalista roku ovládl T9Laky

Premiérový ročník ankety eFotbalista roku ovládl T9Laky
26. 3. 2021
  |  

Předávání ocenění v anketě Fotbalista roku mělo v roce 2021, zpětně za rok 2020, jednu novinku. Poprvé se totiž předávalo ocenění v kategorii eFotbalista roku. Prvním vítězem se stává plzeňský Lukáš “T9Laky” Pour.

S velkou pozitivní odezvou se v komunitě sneslo rozhodnutí o udělování cen hráčům virtuální kopané. Stovky hráčů se totiž pravidelně účastní kvalifikací na FIFA turnaje ve snaze stát se tím nejlepším, a že je na domácí scéně z čeho vybírat. 

Je pro mě čest být oceněn mezi hráči, na které jsem koukal jen na stadionu nebo v TV. Trofej je parádní a dost velká a těžká.
Lukáš "T9Laky" Pour
eFotbalista roku

Vyrovnanost na domácích turnajích však rozstřeluje fakt, že při zahraničních kvalifikacích a v oficiálních mezinárodních žebříčcích jsou to jednotky hráčů, kteří mohou konkurovat v Evropě. Jedním z nich je i hráč FCVP eSport Lukáš “T9Laky” Pour. Ten v posledních letech ukazuje kdo je pomyslným králem FIFA scény, kdy ve světovém žebříčku je s Čechů jasně první a snaží se dominovat i na domácím poli.

FIFA tým plzeňské Viktorky patří k nejlepším destinacím u nás. Ve FIFA ProClubs bojuje 11 hráčů dokonce na mezinárodních soutěžích, v jednotlivcích a režimu FUT to je právě T9Laky a do nedávna ještě DRMi10 (celkově v anketě eFotbalista roku 2020 na 3. místě), který je již dnes hráčem pražské Slavie. 

Jedinou kaňkou na Lakyho triumfu je víkendový eLEAGUE turnaj, který pro něj dopadl velmi nešťastně a loučil se již po skupině. Individuální ocenění jeho práce, které by se dalo považovat za jedno z nejcennějších v jeho kariéře, však zřejmě přinese novou motivaci k práci.

„Je to úžasný pocit vyhrát historicky první ročník eFotbalisty roku. Chtěl bych poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval. Jsem rád, že se zavedla tato anketa, protože je to další posun pro nás hráče a hlavně i pro samotný FIFA esport v ČR. Je pro mě čest být oceněn mezi hráči, na které jsem koukal jen na stadionu nebo v TV. Trofej je parádní a dost velká a těžká.“ řekl po vyhlášení Lukáš „T9Laky“ Pour pro web Grunex.com.


O anketě eFotbalista roku:

Členové poroty pod záštitou FAČR a vyhlašování Fotbalisty roku rozhodují svými hlasy o vítězi a nejlepším eFotbalistovi roku. Do poroty byli zařazeni zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři FIFA týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, ale také čeští reprezentanti Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří mají k esportu velmi blízko.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2020:

  1. T9Laky (FC Viktoria Plzeň esport) 153 bodů
  2. Seron (team Sampi) 133 bodů
  3. DRMi10 (SK Slavia Praha esports) 41 bodů
  4. RIIJK (Entropiq team) 25 bodů
  5. Emerickson (AC Sparta Praha eSports) 24 bodů
  6. Marioooso (AC Sparta Praha eSports) 16 bodů
  7. M4tk05 (Bohemians Praha 1905 esports) 2 body
  8. Caster (AC Sparta Praha eSports) 1 bod
  9. MikiTheGoat (bez týmu) 1 bod
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.