League of Legends

T1 zcela ovládli ceny LCK, Gen.G měli jen nejlepšího nováčka

T1 zcela ovládli ceny LCK, Gen.G měli jen nejlepšího nováčka
23. 12. 2023
  |  

Ocenění nejlepších hráčů a organizací korejského regionu za rok 2023 posbírali v nejvyšší míře hráči T1, vítězové obou titulů Gen.G se více ocenění mimo nejlepšího nováčka nedočkali.

Galavečer tedy patřil především pětici Zeus, Oner, Faker, Gumayusi a Keria, posledním mistrům světa. Všichni získali cenu za nejlepšího hráče roku na svojí roli, Faker se navíc stal také hráčem roku.

Překvapivě ve většině trofejí i nominací chyběli hráči Gen. G, tedy organizace, která vyhrála oba dva splity LCK. Jediným oceněným hráčem v hlavních cenách byl zcela očekávaně marksman Peyz, který vyhrál nejlepšího nováčka roku.
 
 


T1 také ovládli i jarní ALL-LCK tým, kde se i přes finálovou prohru ocitli v kompletní pětici, letní ALL-LCK tým zase patřil kometě základní části KT Rolster. Hráčem jara byl Keria, hráči léta byli ve dvojici Zeka a Canyon. Nejlepšího kouče získal trenér KT Rolster Hirai.

Mezi menšími cenami už hráče Gen.G najdeme, Delight byl oceněn za asistence, jungler Peanut za nejvíce zabitých neutrálních objectivů. Faker jako doplněk získal i odměnu za fanoušky nejvyhledávanějšího hráče ne OP.GG.


Zdroj úvodní fotografie: LCK

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč