CS2

Stříbro z MČR bylo výjimkou, Dynamo vyhrálo Grandslam a znovu vládne scéně

Stříbro z MČR bylo výjimkou, Dynamo vyhrálo Grandslam a znovu vládne scéně
18. 3. 2024
  |  

Po hořké druhé příčce z loňského MČR se Dynamo Eclot znovu raduje z titulu. Červené blesky vyhrály nejen zimní zastávku Road to MČR, společně s 180 tisíci za prvenství si totiž z první zastávky tohoto roku vezou i dva miliony z domácího Grandslamu. Zatímco při jeho zavedení se čekalo, že na tuto finanční injekci budou pomýšlet jen hráči SINNERS, Dynamo z posledních osmi domácích turnajů vyhrálo hned pět a jako první se radují z rekordní částky.

Nevyvedené výsledky na bootcampu, nová jména v sestavě i vyrovnaní soupeři. Proti úspěchu Dynama Eclot hrálo před turnajem ve Vodafone PLAYzone Aréně mnoho faktorů. I tak zvítězili. Na úvod turnaje z toho byla protrápená výhra proti sestavě Sampi, které však výsledkově na vlastním map picku chyběla opora v podobě star-playerda ZEDKA a Dynamo tak po prohře na svém Overpassu zvládli zareagovat na rozhodujícím Vertigu, které v prodloužení opanovali 16:14.

Hned první zápas turnaje ale ukázal, že Dynamo bude hrozit svými trumfy, tedy Dytorem a Blytzem. Ti společně v první sérii zvládli nastřílet celkem 131 killů a statisticky zápas jednoznačně ovládli. V dalším pokračování turnaje se pak Blytz statisticky osamostatnil a s průměrným ratingem 1.28 z 9 map byl nejlepším hráčem turnaje. Na případnou trofej MVP si ale bude muset počat až na velké MČR do Brna.

Nová rumunská výrazně pomohla Dynamu i v druhém zápase play-off, kde Eclot narazili na UNiTY. Zápas vítězů se hned od svého startu těšil napínavé vřavě. UNiTY Dynamo porazili na svém Ancientu 13:10, pak však utržili porážku 4:13 na Miragi. Pro hráče Eclotu vycházelo vše skvěle. Po jednoznačné Miragi na výkony navázali i na mapě Anubis, kterou ovládli výsledkem 13:6. Úplně tak dali zapomenout na ranní neúspěch proti UNiTY, když v turnaji United21 Season 13 prohráli 0:2.

Ve finále Dynamo Eclot čekalo na vítěze duelu mezi SINNERS a UNiTY, ze kterého jako vítězové odešli Hříšníci. UNiTY tak do sezony vstupují s bronzem na krku, naopak velký smutek převládá u čtvrtých Sampi. 

Samotná BO3 série mezi DNE a SINNERS znovu potvrdila, jak vyrovnané tyto vzájemné duely jsou. V jedné věci ale mělo Dynamo navrch od samotného začátku, v roli šestého hráče je v prostorách arény hnalo vpřed hned několik desítek podporovatelů, kteří za doprovodu bubnu fanoušky SINNERS přeřvali na plné čáře. Na serveru to bylo vyrovnanější. SINNERS na svém Infernu nezvládli CT stranu a mapu tak prohráli 7:13. O jednoznačnou odvetu se ale postarali na soupeřově Nuku, kde Eclot odehráli pouze čtyři kola za T. Dynamo se ale nevzdávalo, dvoumilionová motivace jim pomohla překlenou výsledek 5:7 z CT strany. Po změně barev totiž SINNERS marně hledali pomoc NEOFRAGa s oskarem, což resultovalo v zisk pouhé dvojice kol.

Dynamo si tak zaslouženě znovu získalo pozici české jedničky, po vyhraném Grandslamu na ně však bude o to výraznější tlak na závěrečném MČR. Tato trofej zatím v kancelářích organizace zatím stále chybí.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.