League of Legends

Startují playoff Mastercard Hitpoint Masters, ve hře je mimo titul i Evropa

Startují playoff Mastercard Hitpoint Masters, ve hře je mimo titul i Evropa
21. 3. 2023
  |  

Vyřazovací část nejvyšší domácí soutěže svede čtveřici nejlepších tuzemských týmů v boji o titul a dvě místo do prestižního evropského poháru EMEA Masters.

Základní část do playoff vyslala opět neočekávanější čtyřku týmů, kterou drtivá většina fanoušků a expertů předpovídala před začátkem sezóny. Králem základní části se stal Entropiq, následován nejúspěšnějším domácím týmem, eSubou. 

V posledních splitech již tradičně dvojici velikánů doplnili Dynamo Eclot a SINNERS. Narušit kralování výše zmíněných celků může být letos reálnější než kdy předtím, oba týmy v sezóně zaznamenaly pár překvapivých porážek a ukázaly slabiny.
Pavouk playoff Mastercard Hitpoint Masters - Zdroj: Leaguepedia
Již dnes v prvním duelu playoff jeden z dvojice SINNERS a Dynamo Eclot svou pouť ukončí, oba týmy se totiž střetnou v dolním pavouku, který nenabízí žádnou možnost nápravy. Narozdíl od minulé sezóny jdou SINNERS do playoff letos jako velmi zajímaví vyzyvatelé a Dynamo nebude jasným favoritem, ačkoliv se jedná o jediný tým, který dokázal porazit eSubu i Entropiq v základní části.

Vrchní pavouk patří dvojici Entropiq a eSuba, v pátek 25.3. vítěz bo5 zamíří rovnou do finále a především si zajistí vstupenku do EMEA Masters. Letos je prakticky nemožné s určitostí říct, kdo by měl být největším favoritem, ze základní části a vzájemných duelů ale vyšli lépe Entropiq, modrá krev na ně zatím nenašla recept.

Všechny zápasy playoff sledujte živě od čtyř hodin na Twitch Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč