League of Legends

Startuje Hitpoint Masters! Kdo má největší šance na titul?

Startuje Hitpoint Masters! Kdo má největší šance na titul?
17. 6. 2021
  |  

Ve čtvrtek 17. 6. Začíná letní split největší české ligy v League of Legends, Hitpoint Masters. Spousta týmů provedla v pauze mezi splity změny v sestavách a vypadá to, že nás čeká hodně napínavá bitva o to, kdo bude stát na stupních vítězů.

V nejvyšší evropské LoL soutěži, LEC, máme rovnou 4 české zástupce a jednoho ze Slovenska. Celkům z české ligy se ale zatím letos na mezinárodní scéně příliš nedaří. Esuba i Sinners, kteří získali v jarní části Hitpoint Masters 1. a 2. místo, postoupili reprezentovat CZ scénu do druhé nejvyšší evropské soutěže, EU Masters.
 
Zde bohužel oba celky propadly a z celkem 12 zápasů obou týmů získala pouze Esuba jednu výhru. Nicméně ambice mají týmy silné a letos se budou chtít předvést na CZ i EU scéně. Zároveň úspěchy Čechů a Slováků v LEC motivují mladé hráče na sobě pracovat a získávat angažmá v zahraničních ligách. Nyní se ale přesuňme zpátky do českých vod a pojďme se podívat, co nás čeká v letním splitu Hitpoint Masters.

Největší šlágry 1. týdne Hitpoint Masters

Sinners vs. Inside Games - 1. Kolo (čtvrtek 17. 6.)

Souboj 2. a 3. místa z předchozího splitu nabídne pořádnou podívanou. Inside Games na jaře překvapili perfektní “makro” hrou (strategická kontrola mapy) i agresivními teamfighty. Naopak Sinners přehrávali téměř každého soupeře prakticky už v úvodní fázi hry čistě skillem a dovednostmi.
 
Sinners provedli hned několik úprav v sestavě. Sinners obměnili hráče v jungli (Wysek -> Lian) a na pozici support (Vasked -> Blue45ty). Inside Games provedli také 2 změny a to ve vrchní části mapy na top lince (Emperor -> Kio) a také v jungli (Pocok -> Lagiah).
 

Esuba vs. Inside Games - 2. Kolo (neděle 20. 6.)

Další zápas, který slibuje kvalitní League of Legends bude mezi jarními šampiony hrajícími v barvách “modré krve” (Esuba) a třetími Inside Games. Bude hodně zajímavé sledovat, jak se tým Esuba stihne sehrát, jelikož udělali v sestavě hned 3 změny oproti jarnímu splitu.
 
Na top lince nastoupí Welcome místo Adisse. Změněná byla také celá bot linka. Na pozici střelce nyní hraje DANY namísto hráče Hiro. A na support nahradil bývalý hráč Sinners, Vasked, Rufuse. Tři změny jsou solidní zářez do sestavy, ale papírové to vypadá dokonce na upgrade.
 
BRUTE vs. Esuba - 3. Kolo (neděle 20. 6.)
 
Perličkou prvního týdne může být souboj šampiona s předposledními hráči BRUTE. BRUTE totiž mezi splity vyměnili úplně celou sestavu a povýšili několik z hráčů Academy týmu do main rosteru. Kapitánem týmu je Alex “Munet” Míka, support hráč, který academy sestavu dovedl nedávno k drtivé výhře proti Sinners skrze velice kreativní a “cheese” picky (netradiční výběr herních hrdinů).
 
Uvidíme tak dost možná jeden ze dvou scénářů. Drtivou výhru papírového favorita v podání Esuby, nebo opět nějaké překvapení od mladých hráčů BRUTE.
 
Zdroj úvodního obrázku: facebook.com/hitpoint.cz
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.