CS:GO

Spojení capseNa s leckrem obnoveno! Brněnský sniper míří z Cryptovy do Enterprise

Spojení capseNa s leckrem obnoveno! Brněnský sniper míří z Cryptovy do Enterprise
5. 9. 2023
  |  

Jen pár dní vydržela spolupráce Lukáše "capseN" Koláčného a Cryptovy. Tam sniper se zkušenostmi z Dynama Eclot, Brute nebo Entopiqu zamířil jen chvíli po oznámení sestavy indePendent, po posledních změnách v kádru Enterprise ale pod ostravskou značkou pokračovat nebude a naopak posílí konkurenci.

Rychlý spád nabrala situace kolem sestavy organizace Cryptova, která v druhé polovině srpna vzala pod svá křídla sestavu indePendent ve složení HONES, AJTT, kinzo, Rutk0 a capseN. Právě poslední zmiňovaný si ale na samotném konci přestupového období před Tipsport CS:GO Praha II zahrál na Jidáše. Pro jeho nového zaměstnavatele, tým Enterprise, první polovina roku 2023 nebyla výkonnostně dostačující. Celek se pod vedením leckra nedostal na LAN vyvrcholení jak pražské, tak ani bratislavské zastávky seriálu Tipsport CS:GO a změna byla nasnadě.  

EP však odstartovali na přestupovém trhnu hotové zemětřesení. Tým nejprve v létě posílili MoriiSko a manguss, kteří nahradili tandem M1k3y-Pechyn, následně se s jistotou startů v dresu EP loučil i odstřelovač zur1s. Právě jeho konec v sestavě znamenal nutnost hledání snipera v česko-slovenském rybníčku. V dobu změny sestav se, zatím poslednímu vítězi SAZKA eLEAGUE, nabízela dvě jména. Kromě později podepsaného capseNa byl po ukončení smlouvy v Sampi volný i blogg1s, se kterým navíc IGL sestavy leckr rozjel projekt Rank Up. Nicméně organizace se rozhodla zkusit jinou variantu. Pozici AWP totiž na pár zápasů zaujal někdejší rifler manguss a na tryout přišel z Cryptovy Darber. 

Varianta pěti riflerů s několika změnami na pozicích ale patrně nefungovala. „Jak jste mohli vidět poslední měsíc, naše sestavy nebyly vždy stejné a pořád jsme zkoušeli něco nového. Tímto dnem oficiálně pokračujeme s capseNem na pozici AWP,“ zahajuje IGL Michal Kadlíček své vyjádření na Twitteru. „Mimo jiné bych chtěl poděkovat hlavně Darberovi za čas, který s náma strávil i když to nebylo jednoduché a je škoda, že to nevyšlo,“ komentoval leckr situaci kolem devatenáctiletého hráče.

„S tímto momentálním lineupem se budeme snažit o konečně kvalitní výsledky co se týče CZ/SK turnajů, tak i zahraničních. Věřte mi, že ty prohry pro nikoho z nás nebyly příjemné a dáme do toho všechno, abychom tento rok napravili,“ zakončuje leckr svůj příspěvek. Dá se tak očekávat, že s jmény nabitou sestavou budou EP pomýšlet na přední příčky tuzemské scény. Aktuálně týmu Enterprise v seriálu Tipsport CS:GO patří šestá příčka, na pátý Entropiq ale ztrácí přes 400 MČR bodů. Povede se nové soupisce zazářit na Tipsport CS:GO Praha II?

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.