CS:GO

Spekulace: Cryptova na portále ESEA prozradila ambiciózní sestavu

Spekulace: Cryptova na portále ESEA prozradila ambiciózní sestavu
21. 1. 2022
  |  

Před nějakou dobou jsme v přehledu přestupů na tuzemském rybníčku informovali o odchodu trojice w8max, nelson a suplicK ze soupisky ostravské Cryptovy. Vzhledem k tomu, že Ostravané drží slot v ESEA Intermediate, čas pro uzavření soupisek se blíží a nová sestava je na obzoru.

Na závěru loňské sezony to už vypadalo, že se v Cryptově našla ustálená pětice jmen, které se budou pokoušet o dobytí tuzemského Olympu, vše je ale jinak. V ostravské organizaci de facto nezůstal kámen na kameni, když CS:GO sestavu opustili mimo Maximiliána "w8max" Macáška i Matúš "nelson" Bernát a Šimon "suplicK" Skuplík.

Vypadá to ale, že před sezonou 2022 Cryptova posílila, kromě tradičního tandemu zyored, MAXX se na ESEA stránkách objevila hned čtveřice jmen, které bezesporu mohou pozvednout kvality ostravského celku. Začněme ale jediným otazníkem, který se nad touto sestavou vznáší, tedy jménem Pavel "replay" Vaněk. Bývalý střelec eEriness je překvapivým záznamem na portále ESEA v dresu Cryptovy a dokonce se proslýchá, že by se mělo jednat o kouče celé sestavy. Další možností ale je, že Ostravané budou zastánci tzv. six men rosteru.
Loučení posledního mohykána, sestavu opustil člen prvního resteru, w8max | Zdroj: Facebook cryptova.gg
Následná jména již byla tuzemským kuloárem tak trochu predikována, po delší době se tak na obrazovky vrátí nekompromisní rifler Marek "kinzo" Bílek. Ten se naposledy představil ve službách Entropiqu na TWR EASTERN EUROPEAN MASTERS, nicméně neopomenutelné je jeho dlouhodobé angažmá v organizaci Sampi. Poslední dobou se právě kinzo stal oblíbencem mnohých diváků Adama „NEOFRAG“ Zouhara, který právě s novou posilou Cryptovy často hrál na svých livestreamech.

Dalším dílem do skládačky je Lukáš "luko" Hrabčík. Jednadvacetiletý Slovák a novopečený mistr své vlasti přichází do nového domova po dvousezonním angažmá v eSubě. Bude otázkou, jak se podaří rozložit role mezi jednotlivé hráče, předpokládá se však, že právě luko by mohl být IGL celého týmu, právě s ohledem na nedávnou zkušenost v této pozici. Lukáš Hrabčík již jednou na titul MČR dosáhnul, tenkrát ještě v dresu eXtatus, povede se mu to podruhé?
V neposlední řadě se na soupisce objevilo jméno Peter "jaro" Rauch. Právě jaro (dříve WEAMO) v roce 2019 společně s lukem pozvedl mistrovský pohár nad svou hlavu, od té doby se ale herně hledá. Po mistrovské sezoně se odebral do služeb DTG, se kterými se na MČR 2020 moc neblýsknul. Po tomto angažmá následovala půlroční epidzoda v eSubě, ale ani tam, kromě úspěchu v dvou kvalifikacích, žádný výraznější triumf nezapsal. Následoval tak návrat pod křídla Dark Tigers, se kterými na loňské MČR ani nenakoukl a celkově se celý tým pohyboval v rámci hodnocení celků někde kolem desáté pozice.

Na papíře tak Cryptova disponuje opravdu zajímavou silou, zda se ale odhady podaří přetavit v realitu, to se ukáže až za nějakou dobu. V nejbližší době by ale Ostravané měli být oficiálně představeni, jelikož s největší pravděpodobností k jiným změnám v sestavě nedojde.

Zdroj úvodní fotky: Facebook cryptova.gg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.