CS:GO

Souhrn uzavřené kvalifikace MČR Tour Praha. Cryptova překvapila, eSuba nepostupuje

Souhrn uzavřené kvalifikace MČR Tour Praha. Cryptova překvapila, eSuba nepostupuje
1. 9. 2022
  |  

Uzavřená kvalifikace MČR Tour Praha je za námi a víme tak celou osmičku účastníků, která se představí v hlavní části. V kvalifikaci překvapila Cryptova. Postupují také Sampi, ENTERPRISE a Entropiq Prague.

V úterý odstartovala uzavřená kvalifikace MČR Tour Praha o čtyři místa na hlavní části turnaje. Ve skupině A se nám představili týmy Sampi, eSuba, Cryptova a Inside Games. Skupinu B tvořili týmy ENTERPRISE, Entropiq Prague, Team Universe a Team Narcis.

Skupina A

První skupina nám odstartovala v úterý zápasem Cryptovy s eSubou. I přes roli outsidera zápasu si Cryptova díky skvělému výkonu zyoreda došla pro překvapivé vítězství 16:10 a dostala se tak do winners bracketu, v němž čekala na svého soupeře. Soupeře Cryptovy měl určit souboj Sampi proti Inside Games. V tomto utkání si i přes sympatický vzdor soupeře došel tým postavený okolo Guardiana pro vítězství 16:10. 

Skupina pokračovala prvním utkáním losers bracketu ve kterém na sebe po prohrách v úvodních utkáních narazili Inside Games s eSubou. eSuba se vzchopila po nepovedeném utkání a za vítězstvím si šla hned od začátku. Na první mapě, kterou bylo inferno, svého soupeře naprosto vymazali z mapy a při vítězství 16:0 bylo zajímavé také skóre AWP hráče blogg1se, který za celou mapu posbíral 14 killů a žádnou smrt. Na druhé mapě se Inside Games oklepali, ale na vítězství to nestačilo a prohrou 16:10 na mapě mirage se s kvalifikací rozloučili. 

Ve winners bracketu se tak proti sobě postavili Sampi a Cryptova. Sampi na první mapě opět potvrdili roli favorita a došli si pro vítězství 16:12 na nuku. Do druhé mapy, kterou byl dust 2, nastoupila však úplně jiná Cryptova, zyored s maxxem předvedli neskutečný výkon na který Sampi nebyli schopni reagovat a díky vítězství 5:16 došlo až na decider. Poslední mapou se stal overpass. Sampi se povedl začátek a odskočili na CT straně soupeři už na 9:4. Pak však tým okolo zyoreda, který měl v úterý neskutečnou formu, předvedl šňůru jedenácti vyhraných kol a byl jen krůček od vítězství. Sampi se však nehodlali vzdát tak snadno a dokázali dostat skóre až na 14:15. Poslední kolo však zvládli lépe hráči Ostravské organizace a stali se překvapivým prvním postupujícím do hlavní části MČR Tour Praha. 

O druhém postupujícím se rozhodovalo ve čtvrtek utkáním Sampi vs. eSuba. Po výhře Sampi 16:10 na infernu a eSuby 15:19 na nuku přišel čas na další decider, kterým se stal overpass. eSuba zvládla začátek a po chvilce vedla 1:5. Od té doby byl overpass již plně v režii Sampi a díky výhře 16:7 se posunuli společně s Cryptovou do hlavní fáze turnaje. Naopak eSuba se s turnajem musela rozloučit.

Výsledky skupiny A:
  • Cryptova vs. eSuba 16:10
  • Sampi vs. Inside Games 16:10
  • eSuba vs. Inside Games 2:0 (16:0, 16:10)
  • Cryptova vs. Sampi 2:1 (12:16, 16:5, 16:14)
  • Sampi vs. eSuba 2:1 (16:10, 15:19, 16:7)

Skupina B

Druhou skupinu nám odstartoval duel Entropiq Prague proti Team Universe. Duel vypadal od počátku lépe pro Team Universe a po zvládnuté CT straně bylo skóre 4:11. Team Universe v druhé polovině zvládl i pistolky a schylovalo se na další překvapení. Entropiq Prague se však vzchopili a soupeře od druhého kola druhé poloviny k ničemu nepustili a připsali si tak vítězství 16:12.

Druhý zápas přinesl duel ENTERPRISE vs. Team Narcis. Tento zápas byl plně v režii bulharského snipera h4rna, který po mapě doslova létal, připsal si na své konto neuvěřitelných 40 killů a dotáhl svůj tým k vítězství 16:9.

Do losers bracketu tak spadli hráči týmu Universe a Narcis. Přestože první mapa skončila 11:16 ve prospěch týmu Narcis, byli to právě hráči Universe, kteří zvládli další dvě mapy poměrem 16:6 a 16:14 a poslali tak svého soupeře ven z kvalifikace.

Utkání winners bracketu mezi ENTERPRISE a Entropiq Prague přineslo napínavé první dvě mapy, ve kterých se předvedli hlavně nováčci v každém z týmů. Na mapě nuke zazářil hlavně nováček týmu ENTERPRISE, system, který skvělým výkonem pomohl svému týmu k vítězství 16:10. Druhá mapa byla naopak v režii makedonského střelce xicoze, který pro změnu zařídil výhru Entropiq Prague v prodloužení 17:19. Poslední mapa byla plně v režii hráčů ENTERPRISE, kteří předvedli precizní týmový výkon a po výhře 16:12 se posunuli do hlavní fáze MČR Tour Praha. 

Decider skupiny B nabídl reprízu úvodního duelu mezi Entropiq Prague a Team Universe. První mapa byla přetahovanou o každé kolo a zápas tak dospěl až do druhého prodloužení. V něm byli lepší hráči pod vedením leckra a připsali si vítězství 22:20. Druhou mapou se stal overpass, na kterém jsme mohli vidět téměř stejný scénář jako v prvním zápase těchto dvou týmů. Team Universe zvládli první polovinu 4:11, připsali si pistolkové kolo a zvládli i kolo následující. To bylo však od nich vše, Entropiq Prague předvedli další comeback a po výhře 16:13 se stali posledním účastníkem hlavní části.

Výsledky skupiny B:
  • Entropiq Prague vs. Team Universe 16:12
  • ENTERPRISE vs. Team Narcis 16:9
  • Team Universe vs. Team Narcis 2:1 (11:16, 16:6, 16:14)
  • Entropiq Prague vs. ENTERPRISE 1:2 (10:16, 19:17, 12:16)
  • Entropiq Prague vs. Team Universe 2:0 (22:20, 16:13)

Ke čtveřici pozvaných týmů se tak připojují Cryptova, Sampi, ENTERPRISE a Entropiq Prague. Hlavní fáze začíná již v sobotu a turnaj budete moci sledovat na twitch kanále PLAYzoneCZ.
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.