CS:GO

Sobotní preview Tipsport CS:GO Praha: SINNERS na hraně konce, Cryptova s DNE o finále

Sobotní preview Tipsport CS:GO Praha: SINNERS na hraně konce, Cryptova s DNE o finále
8. 4. 2023
  |  

Pátek přinesl ve Vodafone PLAYzone aréně jedno velké překvapení a druhý, extrémně těsný, zápas. V sobotu se tak v eliminačním zápase utkají SINNERS a Sampi, o postup do finále naopak budou hrát hráči Dynamo Eclot a Cryptova.

Během pátečního odpoledne se děly věci. SINNERS potvrdili, že se jim ve Vodafone PLAYzoně aréně příliš nedaří a prohráli ve strhující bitvě s Cryptovou 1:2, čímž padli do eliminačního zápasu. V něm je doplnili Sampi, kteří v noci dohrávaném zápase podlehli Dynamo Eclot 1:2

Dotřetice všeho dobrého? Sampi podlehli SINNERS jak v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha, tak v základní skupině turnaje. Pokaždé navíc v poměru 1:2 a pokaždé na mapách Nuke, Overpass a Ancient.

V sobotu to však bude zřejmě o něčem jiném. Sampi se snaží najet na pořádnou vítěznou vlnu, která by je mohla katapultovat v očích fanoušků a domácí scény, naopak SINNERS jsou ti, kteří "musí". Další porážka a 4. místo na onom místě v aréně by nemuselo mít dobrý dopad pro další směřování.

Během podvečera odstartuje také zápas mezi Cryptovou a Dynamo Eclot. V případě těchto česko-slovenských týmů jde o rematch Winners Match zápasu ze skupinové fáze, kdy si DNE dokázali s Cryptovou jednoznačně poradit. Na LANu však zatím ostravskému celku vychází všechno, na co sáhne, a pokud by se to dělo i dnes, možná se dočkáme dalšího překvapení.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.