CS:GO

Slovenskou národní kvalifikaci o reprezentování ovládl tým se základem v Sampi

Slovenskou národní kvalifikaci o reprezentování ovládl tým se základem v Sampi
2. 4. 2023
  |  

Slovensko zná tým, který jej bude reprezentovat v CS:GO na letošním IESF World Esports Championship 2023 v rumunském městě Iași. Kvalifikaci ovládl tým, který má výrazný základ v české organizaci Sampi.

Slovenská asociácia elektronických športov vyhlásila pro hru CS:GO národní kvalifikaci o reprezentační místo pro letošní akce spojené zejména s mistrovstvím světa, které se bude konat tradičně pod názvem IESF 2023 World Esports Championships, kde se bude rozdávat 500 000 eur v 6 hrách.

Vítězem národní kvalifikace se stal tým v sestavě Matúš "MATYS" Šimko, Lukáš "sAvana1" Lintner, Michal "T4gg3D" Vrzal, Erik "The eLiVe" Sith a Tomáš "fino" Bejbak. V případě první čtveřice jde o reprezentanty české organizace Sampi.

Bude zajímavé sledovat, jak se pro reprezentační akce obecně kluby domluví s Českou asociací esportu a Slovenskou asociácí elektronických športov. Vzhledem k našlapanému harmonogramu byl už právě v loňském roce problém přizpůsobit vzájemné kalendáře optimálnímu výsledku.
Oficiální grafika Slovenské asociácie elektronických športov | Zdroj: Facebook @Slovenská asociácia elektronických športov
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.