League of Legends

Skvělý start českých týmů! Entropiq i GLORE zabojují o postup

Skvělý start českých týmů! Entropiq i GLORE zabojují o postup
15. 4. 2024
  |  

České organizace si z úvodního dne Play-In fáze odnáší nadějné výsledky, které slibují zítřejší boj o historický úspěch.

Nikdy v historii se ještě nepodařilo oběma českým celkům postoupit do hlavní fáze EMEA Masters, málokdy se navíc stává, že se do ní podívá alespoň jeden tým. Vlajku po eSubě na jaře chtějí převzít Entropiq či GLORE, začátek vypadá více než slibně.

GLORE měli být ve své skupině za otloukánky, už první bojovný výkon proti silným Gentle Mates ale ukázal, že přišli skvěle připravení. Ve druhé hře si v early game vybojovali náskok, který sice v midgame příliš nepodpořili, ale nakonec portugalské EGN Esports dokázali přehrát.

Vrcholné představení přišlo proti favorizovaným GeeKay, kteří v sestavě mají hráče s mezinárodními zkušenostmi, toplanera Bonga a junglera Elramira. GLORE ale dokázali využít scaling svého draftu a v pozdějších fázích ve fightech dominovali. Výsledek 2:1 jim tak dává skvělý příslib do dalšího dne.

Další blamáž už nechce za žádnou cenu dopustit domácí jednička Entropiq. Šampioni posledních let totiž nikdy nepostoupili do hlavní fáze a občas končili už ve skupině Play-In. Na úvod tohoto splitu si jednoduše poradili s One Man Army a čekalo je srovnání s EBL a PG Nationals.

Proti srbským BeFive se zvítězit nepovedlo a domácí fanoušek možná opět začal panikařit. Entropiq ale naštěstí dokázali zaváhání napravit proti kvalitním Macko esports a napodobili tak skvělý výkon nováčka GLORE. S bilancí 2:1 je postup zcela reálný, Entropiq jsou favorité své skupiny.

Druhý a rozhodující den skupin sledujte od 17 hodin na Twitchi Hitpointu, ve středu se pak týmy utkají v playoffs o Main Stage.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč