CS2

Skupina B MČR přinesla přímý postup UNiTY, eEriness a Entropiq si zahrají o udržení v turnaji

Skupina B MČR přinesla přímý postup UNiTY, eEriness a Entropiq si zahrají o udržení v turnaji
12. 11. 2023
  |  

Stejně jako ve skupině A přišlo překvapení i mezi druhou čtveřicí účastníků letošního MČR. Zatímco během prvních dní MČR zaznamenali skalp Dynama Eclot hráči SINNERS AC, hlavní sestava stejné organizace padla po těsné bitvě s UNiTY. Trojnásobný mistr České republiky sice v úvodní BO3 sérii nedal šanci eEriness, UNiTY pak bez ztráty mapy zdolali Entropiq.

Skupinová část MČR v CS2 se přehoupla do své druhé poloviny se startem zápasů skupiny B. Tím vůbec prvním sobotním měřením sil byl zápas mezi SINNERS a eEriness. Zatímco na jedné straně serveru stál úřadující mistr ČR, eEriness nastoupili v sestavě, která společně dle slov zur1se odehrála dva faceity.

I podle toho vypadal herní přednes týmu, jehož chlebodárce loni v Brně po sedmi letech chyběl.  SINNERS vyškolili eEriness na mapě Overpass, která byla pickem papírového outsidera po výsledku 13:5. Stejný výsledek se opakoval i na Anubisu a SINNERS se do finále skupiny probojovali s velkým přehledem.

  • BO3 - SINNERS vs. eEriness - 2:0 (13:5 Overpass, 13:5 Anubis)
Daleko vyrovnanější měl být druhý souboj dne, kde Entropiq vyzval UNiTY. Zatímco zelený břeh tohoto zápasu se v seriálu Tipsport CS:GO na LAN akci podíval hned dvakrát, UNiTY se ve Vodafone PLAYzone Aréně představili letos poprvé. Za zády ale měli stříbro z MSR a dalo se tak očekávat, že budou týmem s herní převahou. Zvláště když ve službách nové organizace na poli tuzemského esportu stojí "podzimní" IGL luko, jehož týmy se vždy probouzí ke skvělým výkonům zejména v druhé polovině sezony.

Jistý verdikt svými výkony UNiTY vyřkli zejména na první mapě tohoto zápasu, když na svém Nuku za T stranu v první polovině uhráli 6 kol a následně režírovali pohodlnou výhru. S Cedar Creekem se organizace loučily za stavu 13:9.

Stejný výsledek první poloviny, tedy smírný stav 6:6, přinesl i druhý Anubis. Ani jedna ze stran nezahrála přesvědčivě jinak dominantní T half a po čtyřiadvaceti kolech se zápas posunul do prodloužení. V něm se UNiTY hned několikrát povedlo umně dobýt prostor A situ, který byl Achillovou patou Entropiqu v průběhu celého dějství a nakonec i ukončili trvání série po výsledku 19:17.

  • BO3 - UNiTYvs. Entropiq - 2:0 (13:9 Nuke, 19:17 Anubis)
Když to nejde takticky, hrubá síla pomůže
Desty
Trenér UNiTY po zápase s Entropiqem
Šlágr skupiny B jednoznačně "béčkovým" zpětně nazvat nelze. To i přes relativně jednoznačný vývoj na úvodní dvojici odehraných map. SINNERS po úspěšném vstupu do turnaje tvrdě narazili hned na prvním Nuku. I přes to, že proti portugalským SAW hříšníci tuto mapu zvládali velmi obstojně, UNiTY do zápasu vnesli čerstvý vítr. Na serveru byla znát pečlivá příprava Destyho svěřenců, kteří nejprve vyhráli teroristickou polovinu 7:5 a za CT soupeři dovolili pouze jediný bod.

Monstrózní odplatu ale znamenala mapa Anubis, na které se naopak s realitou střetli hráči průběžně vedoucího týmu. To, co proti Entropiqu stačilo na vítězství 19:17 se proti SINNERS ani neblížilo vyrovnané partii. UNiTY se navíc rozhodli atypicky picknout CT stranu, což bylo začátkem jejich konce. SHOCK i beastik si v defaultech na jednotlivých stranách mapy pečlivě plnili své povinnosti, což vedlo k celkové dehonestaci soupeře s výsledkem 13:3.

Po dvojici vyrovnaných map se i v prvním dni skupiny B nakonec diváci na Twitchi i pražském Chodově přeci jen dočkali decideru. Rozhodující Ancient začali lépe hráči UNiTY, kteří si vypracovali průběžné vedení 4:2, od tohoto momentu se ale oba aktéři přetahovali intenzivně o každý jeden bod. První polovina končila výsledkem 6:6 a jakmile týmy zopakovaly totožný zisk kol i v opačném gardu, šlo se do prodloužení.

To mohlo být rozhodnuto ve prospěch UNiTY už v devětadvacátém kole, v 1v1 situaci ale KWERTZZ zneškodnil bombu snad na poslední tisíciny vteřiny, čímž trvání mapy o pár minut prodloužil. Končilo se však hned v následujícím kole, kde UNiTY šli pro push A situ a soupeři nedali šanci. Benjamínek mezi organizacemi tak doplňuje mezi nejlepší čtyřkou sestavy Dynama Eclot a Sampi, o posledním účastníkovi brněnského play-off se rozhodne v neděli.

  • BO3 - SINNERS vs. UNiTY - 1:2 (6:13 Nuke, 13:3 Anubis, 14:16 Ancient)

Zdroj úvodní fotky: Twitter @_Team_UNiTY  

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.