CS:GO

Skončil Zero kvůli výkonnosti? Statistiky mluví jinak

Skončil Zero kvůli výkonnosti? Statistiky mluví jinak
25. 2. 2023
  |  

Patrik "Zero" Žúdel na vlastní žádost z osobních důvodů skončil v hlavním CS:GO týmu organizace SINNERS Esports. Proč se tomu tak stalo? Informace jsou (zatím) zahaleny tajemstvím.

SINNERS čelili v loňském roce těžkým rozhodnutím. Agresivního riflera Adama "NEOFRAG" Zouhara chtěli nejprve nahradit Robertem "manguss" Kasperem, respektive Filipem "AJTT" Dolenským. Ani jeden přestup nedopadl a skončil na jednání mezi vedeními organizací. 

Vedení české CS:GO jedničky tak došlo k rozhodnutí vykoupit a přivést z mezinárodního celku GamerLegion slovenského hráče Patrika "Zero" Žúdela. To však znamenalo nutnost přeskupení rolí v týmu. 

Zbytek roku byl sice ve znamení několika úspěchů na domácí scéně, ať již šlo o Tipsport MČR 2022 nebo Sazka eCUP, v Evropě se však SINNERS nedařilo a jejich ranking umístění mířilo dolů, stejně jako výkonnost. Byl to však největší problém slovenského hráče? 

Ten dle statistik zůstává mezi průměrnými, ale výrazně nezaostává. Navíc pokud však budeme brát fakt, že do týmu nepřicházel jako další heavy carry superstar, tak statistiky říkající, že posledních 6 měsících v HLTV zápasech TOP 50 držel rating na úrovni 1,00; DPR na úrovni 0,62 a KAST 71,3 %, nepůsobí vůbec špatně.

Zerův konec, který byl údajně zapříčiněn osobními důvody a vlastním rozhodnutím, však není doplněn dalšími informacemi. Sám hráč uvedl, že se v budoucnu k celé situaci vyjádří. 
Statistiky Patrika "Zero" Žúdela z posledních 6 měsíců proti TOP 50 celkům. | Zdroj: HLTV.org
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.