CS:GO

Situace ENTERPRISE: 3 soutěže a 3 různí náhradníci. Jak to může skončit?

Situace ENTERPRISE: 3 soutěže a 3 různí náhradníci. Jak to může skončit?
6. 5. 2022
  |  

ENTERPRISE se prodejem hráče a vedením týmu dostávají do komplikované situace. Mají rozehrané 3 soutěže, ve všech však působí jiný 5. hráč jako "host".

Rozehraná kvalifikace do CEE Champions 2022, dlouhodobá Sazka eLEAGUE nebo ESEA Advanced Season 41. Přitom do každé soutěže nastupují ENTERPRISE s jiným 5. hráčem.

EDIT pátek 10:15 - Po doplnění informací od Y-Games doplňujeme, že kromě 3 náhradníků ve 3 níže zmíněných turnajů přidáváme právě mezinárodní ligu od slovenského pořadatele, kde tým nastupuje s Kadimem, tedy 4. náhradníkem.

ESEA Advanced - Host: Nevar

Před časem organizace ENTERPRISE oznámila, že ruský coach Aleksey "Nevar" Voronov skončil v roli hlavního trenéra CS:GO a stal se pouze konzultantem týmu. Nyní se ovšem, zřejmě dočasně, vrátil dokonce do jiné role. Do role aktivního hráče.

V ESEA Advanced S41 naskočil šestadvacetiletý Rus do zápasu s dánskými Linx Legacy Vendetta (LinxLeg). Velkou smůla byla porážka v prodloužení, která českou organizaci potkala. ENTERPRISE tak mají v lize skóre už 0:2, první zápas byl totiž zkontumován v jejich neprospěch. 

CEE Champions (Kvalifikace) - Host: stinx

Čtvrtek a pátek patří na domácí scéně k bojům v uzavřená kvalifikaci na turnaj CEE Champions 2022, který v hlavní stage nabídne €30,000 v prizepoolu. Z tuzemska budou v turnaji bojovat hned 3 celky a ENTERPRISE mají výborně našlápnuto stát se jedním z nich. 
V sestavě týmu pro zápas 2. kola mezi ENTERPRISE a eSuba Young se nachází Matěj "stinx" Štorek, o kterém se spekulovalo jako jednom z možných náhradníků v oficiální soupisce ENTERPRISE po odchodu Matyse. V rozhovou po zápase Sazka eLEAGUE dokonce i hráč the eLiVe mluvil o tom, že má potenciální náhradník (stinx) ještě několik scrimů na to, aby ukázal co v něm je.

ENTERPRISE dnes v semifinále bude čekat Cryptova. Přímý přenos můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Sazka eLEAGUE - Host: matys

Poslední a dost možná nejzvláštnější situace nastává v Sazka eLEAGUE. ENTERPRISE včera nahlásili pokračování Matyse v soupisce jako oficiálního hráče, což vyvolalo patřičný rozruch, protože jen málokdo čekal, že by na to mohlo dojít. Své k tomu řekli následně také Sampi, kteří potvrdili, že bylo Matysovi povoleno (přinejmenším velmi zvláštní) hostování v jeho minulém působišti.

Matúš "matys" Šimko tak naskočí v neděli do dost možná klíčového zápasu Sazka eLEAGUE mezi ENTERPRISE a Entropiq Prague.

A co dál?

Možností je několik, ovšem aktuální situace je neudržitelná. ENTRPRISE mohou obětovat několik dalších týdnů a 5. místo na soupisce vždy doplnit hosty, což by nejspíš vedlo k tomu, že by tým následně v létě mohl využít potenciálních přestupů na domácí scéně ve svůj prospěch.

Další možností je dotažení přestupu některého z hráčů, pokud skutečně ENTERPRISE prodávali za miliony, peníze na transfer ani plat by neměly být problém. Otázkou ale je, zda tady je dostatečná hráčská kvalita, kterou by chtěl management organizace přivést. 

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.