CS2

SINNERS ve finále, Dynamo se Sampi na prahu TOP 2

SINNERS ve finále, Dynamo se Sampi na prahu TOP 2
14. 10. 2023
  |  

Dosavadní výkony SINNERS na Tipsport CS Praha II stačily na přímý postup do finále, obhájce titulu Dynamo Eclot se v prvním nedělním duelu popere o místenku v souboji o zlato se Sampi. Z kola ven je naopak Entropiq, který během svého tažení v play-off zapsal hned dvakrát nepříjemný výsledek 0:13.

Finálový den Tipsport CS Praha II nabídne dvojici zajímavých duelů. Jako první se divákům představí duo Dynamo Eclot a Sampi. Obhájce titulů z první pražské zastávky a Bratislavy v prvním zápase vyřazovací části sice zvládl porazit připravené Sampi 2:1, nedělní měření sil ale bude začínat od nuly a členové Sampi rozhodně mají Dynamu co vracet. Během sobotního programu navíc počastovali Entropiq 2:0, když druhou mapu, Anubis, zvládli vyřešit rychle 13:0. Strážcům zelené barvy se tak pravděpodobně povedlo zapsat nepopulární rekord v počtu prohraných map bez zisku jediného kola.

Naopak SINNERS verze CS2 očividně sedla. Úvodní střetnutí s Entropiqem znamenalo výsledky 13:8 a 13:0, úspěch zapsali i proti Dynamu Eclot. Očekávaný duel před zraky přeplněné Vodafone PLAYzone Arény nabídl celou BO3 sérii plnou individuálních  akcí, k neuvěřitelným osmapadesáti killům na třech mapách vyburcoval i, ve skupinové fázi nepříliš výrazný, oskar. Navzdory jeho neskutečnému 1v2 clutchi SINNERS prohráli mapu Overpass 7:13, stejným výsledkem ale zvládli jak Ancient, tak Mirage a letos poprvé se vyvarovali cestě přes lower bracket.

Nedělní zápasy začínají úderem druhé hodiny odpolední, finále je pak plánováno na 17:30. Špičku tuzemské scény je možné tradičně sledovat na twitchi organizátora i v místě konání.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @mcrpc.cz

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.