CS2

SINNERS se loučí s KWERTZZem, začne lov na star-playera?

SINNERS se loučí s KWERTZZem, začne lov na star-playera?
13. 12. 2023
  |  

Simon "KWERTZZ" Horák dnešním dnem končí v SINNERS. Dvaadvacetiletý hráč k Hříšníkům přišel v březnu z The Prodigies, po osmiměsíční misi si ale musí hledat nové angažmá. V úvodu svého působení u tehdejšího mistra ČR sice produkoval statisticky velmi kvalitní čísla, jeho výkonnost však časem upadala. Zvládnou před kvalifikacemi na první Major v CS2 SINNERS nalézt ideální náhradu? Povede se znovu zlákat NEOFRAGa?

Osm měsíců a konec. Kvéro, jak se KWERTZZ sám představil v posledním videu se SINNERS, si musí hledat nový domov. „Zažili jsme vzestupy i pády, ale bohužel jsme nakonec nezažili úspěch, o který jsme všichni usilovali. Poté, co jsme se nekvalifikovali do EPL jsem ještě hladovější po úspěchu a potvrzení své hodnoty, “ hodnotí Horák své působení v SINNERS. Záhy dodává, že je připraven najít si nový tým.

S KWERTZZem se SINNERS nepovedlo na domácí scéně opanovat jediný turnaj. Sestava v něm tak jen marně hledala možnou náhradu za Adama "NEOFRAG" Zouhara, který od Hříšníků putoval do OG a následně před Into the Breach do Dynama Eclot. Právě on je podle některých spekulací cílem přestupového období. V DNE Zouharovi po MČR skončila smlouva a hned se na Twitteru poohlížel po novém působišti. 

To by, kromě SINNERS, v ideálním vesmíru hledal maximálně mezi evropskými týmy. Ve světových vodách se už ale majoritní většina žhavých přestupů upekla a Dominik "blogg1s" Janita tak v posledním podcastu RankUP nastínil možné dvě cesty NEOFRAGA: SINNERS nebo 00NATION.

Slovy zpět ke KWERTZZovi. Tomu hned několik řádků věnoval na svém X i CEO SINNERS Moritz Straube. „Konec roku je obvykle časem nejtěžších rozhodnutí, tohle bylo jedno z nich. Děkuji ti za tento rok, KWERTZZi, jsi skvělý člověk a zvíře na serveru. Nepochybuji, že si najdeš nový fantastický domov. Hodně štěstí, uvidíme se na serveru,“ komentuje změnu v sestavě hlava organizace.

Simon Horák v poslední době sice v některých zápasech zvládl svůj tým podržet, nedoručoval však taková čísla, jaká se od star-playera hrající jeho pozice často očekávají. Za poslední tři měsíce ze zápasů odcházel s průměrným hodnocením 1.04, což je v porovnání s ostatními hvězdami tuzemských týmů málo. Pro představu, MATYS i NEOFRAG svým hodnocením přesahují hranici 1.20.

Vzhledem k výsledkové historii organizace se dá očekávat i další změna v sestavě, podle širší veřejnosti by měl o místo přijít jeden ze členů původního jádra týmu. Organizace však zatím žádné stanovisko týkající se budoucnosti zbylých hráčů nevydala.

 


Zdroj úvodní fotky: SINNERS
 
Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.