CS:GO

SINNERS měli zájem o AJTTa i mangusse: „Nepochopitelná cenotvorba druhých stran“

SINNERS měli zájem o AJTTa i mangusse: „Nepochopitelná cenotvorba druhých stran“
15. 7. 2022
  |  

Česká jednička, organizace SINNERS, měla kromě Patrika "Zero" Žúdela zájem také o další česko-slovenské hráče. Jednání však dle oficiálního vyjádření ztroskotala na cenové politice.

Na pozadí domácí scény se objevovala řada jmen, které mohly být eventuální náhradou Adama "NEOFRAG" Zouhara v barvách SINNERS. Všechny postupně odpadala až do chvíle, kdy SINNERS vytáhli z rukávu slovenské eso

Na webu organizace SINNERS se totiž dočteme následující: 

Náhradou za Adama Zouhara měl být hned z kraje AJTT, nicméně jednání nedopadla kvůli finančním neshodám s týmem Entropiq. Dále bylo ve hře i jméno manguss, ale ani tady nám cena nedávala smysl.

Je tedy jasné, že minimálně dle verze SINNERS probíhala jednání napříč domácí scénou o možných náhradách za jednoho z členů sestavy. Ambice domácí jedničky totiž byla sestavit celek složený výhradně z domácích hráčů a v této cestě pokračovat.

„Chceme nadále posouvat CZ/SK scénu. Proto pro nás bylo tak důležité nemít importa. Máme tu talenty, které bychom chtěli uplatnit na mezinárodní scéně. Jednali jsme se třemi CZ/SK organizacemi, ale velmi rychle jsme pochopili, že to nevyjde kvůli nepochopitelné cenotvorbě druhých stran,“ uvedl CEO SINNERS, Moritz Straube pro klubový web. 

Oficiálně se však nikde neuvádí, kdo byl tou třetí organizací, kterou CEO SINNERS zmiňuje. Každopádně jde o pokračující "problém" s vysokými cenami hráčů, na který mnozí upozorňovali poté, co do SINNERS za velkou sumu přestoupil David "forsyy" Bílý a za další obří peníze mířili hráči do Sampi. 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.