League of Legends

Sigma Olomouc v Hitpoint Masters? Klub má vstoupit do lolesportu

Sigma Olomouc v Hitpoint Masters? Klub má vstoupit do lolesportu
30. 11. 2023
  |  

Tradiční český fotbalový klub má podle zákulisních informací se svou League of Legends sekcí vstoupit do nejvyšší ligy domácího League of Legends esportu.

Nejvyšší českou soutěž by do příštího roku měli opustit organizace Cryptova, které na provoz došly peníze, Sampi, kteří ukončili fungování svého League of Legends programu a  SINNERS, kteří také po neúspěšných výsledcích posledních splitů ruší lolesport tým.

To přináší příležitosti pro nové organizace, které se od roku 2024 stanou součástí domácího League of Legends ekosystému. Jedním z nich by měla být esport sekce tradičního českého fotbalového klubu z hanácké metropole.

Sigma Olomouc by měla jít do ligy v kooperaci s počítačovou hernou Olomouc Gaming Center, která už v minulosti spolupracovala s kontroverzním projektem Ikiseq. Další detaily spojení těchto subjektů zatím neznáme.

Stejně tak zůstává neznámá i sestava, budeme si muset počkat na oznámení samotné organizace. Propojení fotbalového a esportového světa je v zahraničí běžné a i v Česku půjde o připomenutí slovenského AS Trenčín, který dokonce ligu dokázal v minulosti vyhrát.


Zdroj úvodní fotografie: SK Sigma Olomouc

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč