League of Legends

Sigma Cup začíná Gauntletem, Češi mohou mít v nejlepší čtyřce dva zástupce

Sigma Cup začíná Gauntletem, Češi mohou mít v nejlepší čtyřce dva zástupce
30. 10. 2023
  |  

Mezinárodní turnaj v League of Legends Sigma Cup proti sobě opět svede nejlepší týmy zimní sezóny z Česka, Řecka a Balkánu. V první fázi turnaje na sebe narazí regionální dvojky, mimo domácího reprezentanta můžeme sledovat i známé tváře posledních let.

Na Sigma Cupu obhajuje česká scéna zlaté medaile, minulou sezónu totiž ovládl Team Entropiq, který dokázal postoupit právě z Gauntletu a následně vyhrál finále v Aténách. Letos Entropiq díky výhře Mastercard Hitpoint Winter čeká už ve finálovém turnaji.

Ten se odehraje 17-18.11 v srbském Bělehradu a postoupit na něj bude chtít druhý nejúspěšnější tým domácí zimní sezóny GLORE. Druholigová organizace postavila pro turnaj velmi silnou sestavu s velkými zahraničními i domácími jmény.

Los prvního dne Sigma Cupu | Zdroj: Leaguepedia
GLORE budou muset v Gauntletu přejít přes dvojku z Balkánu Partizan Esports, která se sympaticky prezentovala v EMEA Masters a řeckou dvojkou We Love Gaming, v jejíž sestavě válí ex-eSubácký jungler Tynx, momentálně stojící na vrcholu westovského soloQ.

První zápasy GLORE čekají již dnes od šesti hodin, sledovat je můžete na kanálu Hitpointu, zbytek skupiny a postupové střety přijdou zítra ve stejný čas.


Zdroj úvodní fotografie: Greek Legends League

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč