League of Legends

Sigma Cup: České finále se nekoná, o titul zabojují Entropiq

Sigma Cup: České finále se nekoná, o titul zabojují Entropiq
19. 11. 2022
  |  

V Řecku šly do boje dva české týmy Entropiq a Dynamo Eclot. Do finále postoupil první jmenovaný.

Oficiálně je po sezóně, ale ERL týmy mají možnost ještě před novým ročníkem sehrát turnaje. Jedním takovým je i nově vzniklý Sigma Cup, na kterém se utkávají týmy z Česka, Řecka a Balkánu. Tam po kvalifikačním kole postoupili i zástupci z Hitpointu Entropiq a Dynamo Eclot, v řeckých Athénách odehráli offline semifinále. Naše domácí liga může ovšem slavit pouze napůl.

Díky vylosovanému bracketu existovala varianta, že do finále postoupí oba české celky, ale tato skutečnost bohužel nenastala. Svůj úkol splnil pouze přestavěný Entropiq, který s novým jungle-mid duem Pocok a Frygo porazil řeckého soupeře WLGaming Esports 3:1. V neděli 20. listopadu zabojuje jarní mistr Hitpointu o trofej a výhru €8.000.

Dynamo Eclot sice svou úvodní zápas série proti Diamant Esports zvládli, ale po třech porážkých v řadě na turnaji končí. Útěchou jim může být výhra €1.750.

Právě balkánský celek Diamant Esports bude soupeřem Entropiqu v nedělním finále. Slovinská organizace existuje pouze rok a odehrála tak svou úvodní sezónu. V EBL nejprve skončili mimo pozice zajišťující play-off, ale v létě z toho bylo druhé místo a následný bronz v play-off. Tam je vyřadil budoucí vítěz Valiance, který se poté představil i na EU Masters.

Entropiq po nepovedeném závěru roku udělal změny ve svém týmu. Duo Rames a Eren bylo nahrazeno rakousko-maďarským junglerem Pocokem, kterého mohou fanoušci znát z týmu BRUTE. Neokoukanou tváří je pak midlaner Frygo, pro polského hráče je podle Leaguepedie Entropiq vůbec prvním angažmá.

Výsledky Sigma Cup

Semifinále

  • Dynamo Eclot - Diamant Esports 1:3
  • Entropiq - WLGaming Esports 3:1

Finále, neděle 19:00

  • Entropiq - Diamant Esports

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.