League of Legends

Shrnutí ERL week 3: Dreedy dvakrát vyhrál, Karmine Corp s Rekklesem jsou předposlední

Shrnutí ERL week 3: Dreedy dvakrát vyhrál, Karmine Corp s Rekklesem jsou předposlední
28. 1. 2022
  |  

Pondělí až čtvrtek patří evropským regionálním ligám. Také třetí týden byl plný akce a nečekaných výsledků, dvě prohry v řadě například mají Karmine Corp. Barcelona s Dreedym nabírá na síle.

Začneme ve Španělsku. V tamní LVP lize nastupují dva čeští zástupci, a to konkrétně Dreedy za Barca eSports a Random za BISONS. První jmenovaný musel čelit poměrně těžkému losu, kdy se utkal s velkými favority KOI a Fnatic TQ. Po pomalejším startu se ale slavný katalánský tým rozjíždí a poprvé v jarním splitu vyhrál oba zápasy. Barca si poradila nejprve s Team Heretics a poté i s Movistar Riders, v obou případech skvělé výkony předvedl právě český toplaner Dreedy.

BISONS ECLUB s Randomem ukončil sérii proher a připsal si druhý bod dosavadního splitu. Proti nejslabšímu celku UCAM nepřipustili zaváhání, nicméně Fnatic TQ byli nad jejich síly. Český midlaner si také zaslouží pochvalu, ač nastupuje v horším rosteru, sám se ukazuje ve výborném světle, pravidelně vyhrává své linky a je jedním z tahounů týmu.

Tabulce LVP kralují právě Fnatic TQ, kteří jsou zatím neporažení s šesti body. Druhé až čtvrté místo patří Barceloně, KOI a Heretics, ti mají shodně po čtyřech výhrách.

Rekkles se ve Francii trápí

Kdo očekával jízdu Karmine Corp za titulem se zatím mýlil. Rekkles se v novém působišti trápí, s týmem prohrál poslední dva zápasy a s dominantní francouzskou organizací je zatím na předposledním místě! Roster před sebou má ještě mnoho práce, pokud chce navázat na své dřívější úspěchy.

Dobrou zprávou pro slovenské fanoušky je, že jedna z proher přišla proti Solary, kde nastupuje toplaner Kio. Po pomalejším startu se trochu rozjeli a momentálně mají skóre 3-3, což stačí na umístění ve středu tabulky. Mají o bod více než Karmine Corp, na což by si před sezónou nevsadil asi nikdo. Poslední výhra nad silným týmem může pomoci psychice rosteru.

Perfektní týden za sebou má Kamilius s GameWard. Slovenský support také zatím výsledkově příliš nezářil, ale díky dvěma výhrám se také shodně dostali na 3-0 a patří jim střed tabulky. Vítězství nad Misfits.Premier a Vitality.Bee jsou rozhodně cenná.
Tabulce zatím vládne Team BDS Academy společně s Team LDLC, skóre mají stejné 5:1.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.