CS:GO

Sezona MČR pomalu graduje, čeká nás poslední turnaj před samotným vyvrcholením v Brně

Sezona MČR pomalu graduje, čeká nás poslední turnaj před samotným vyvrcholením v Brně
30. 8. 2022
  |  

Uzavřenou kvalifikací již dnes startuje Tipsport CS:GO Praha. Turnaj, kterého se ve Vodafone PLAYzone aréně zúčastní nejlepší čtveřice týmů se tak koncem tohoto týdne dozví, které celky nakonec postoupí mezi nejlepší osmičku, ta se pak porve v hlavní části eventu právě o postup do vyřazovacích bojů. Pojďme si představit jednotlivé aktéry uzavřené kvalifikace.

Osm týmů, jen čtyři vstupenky do hlavní části pražské zastávky letošního turné MČR. Taková je bilance, které budou čelit Sampi, Entropiq Prague, Enterprise, Cryptova, supertým nechtěných pod hlavičkou organizace Universe, Inside Games, Team Narcis a modrá krev z eSuby.

Sampi jsou spolu s Enterprise asi největšími favority na postup a jejich případná neúčast v hlavním turnaji by se dala považovat za obrovské zklamání, takové zaškobrtnutí však nikdo z analytiků neočekává. Spolu s tímto tandemem mnozí odhadují na postup i hráče eSuby, jejichž výkony mají poslední dobou rostoucí tendenci.
Výrazně nejistý je ale adept na poslední postupové místečko. O to by se podle analytika a komentátora Davida "Sphexxai" Jelínka měli porvat hráči Entropiqu Prague s Cryptovou, zaznívají ale i hlasy tušící překvapení od Universe, za největšího outsidera tak můžeme označit Inside Games společně s hráči Teamu Narcis, kteří se neúčastní Sazka eLEAGUE a pro mnohé jsou velikou neznámou.

Uzavřená kvalifikace startuje již v úterý 30.8. a bude rozdělena do dvou skupin. Ve skupině A se po boku Enterprise utkají Entropiq Prague, Universe a Team Narcis, skupinu B pak svou přítomností poctí eSuba, Sampi, Cryptova a Inside Games. Hraje se formátem GSL skupin, po úvodní dvojici BO1 v každé skupině následuje rozhodující BO3 o udržení/jistotu postupu. Kdo z týmů dvakrát prohraje, s turnajem se loučí, naopak dvojice výher týmům zajistí teplé místečko v hlavní části Tipsport CS:GO Praha.Nesmíme zapomínat, že jistotu main eventu mají již týmy Sinners, Dynamo Eclot a pozvaní Bad News Eagles s TITANS, zbylé účastníky se dozvíme za tři dny.

Zápasy startují úderem úterních 14:30 a budou vysílány již od začátku uzavřené kvalifikace.

Zdroj úvodního obrázku: Facebook @playzonearena

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.