CS:GO

Sestava na dosavadním profilu eSuby budí rozpaky. Přijde skutečně RPG a fraged do modré krve?

Sestava na dosavadním profilu eSuby budí rozpaky. Přijde skutečně RPG a fraged do modré krve?
11. 1. 2023
  |  

Turbulentní situace na domácí CS:GO scéně se vzhledem k uzavírce ESEA sestav před startem nového ročníku mění každou hodinu. Ani noc nebyla výjimkou a fanoušci eSuby musí být velmi překvapeni, co se to děje.

eSuba se stala jedním z posledních celků nejen z domácí scény, který ještě nezaplatil potřebný počet hráčů v rámci ESEA profilu. Už to samo o sobě budilo nervozitu napříč scénou, protože mnoho lidí netušilo (a stále netuší) co vlastně bude se soupiskou, která se stala vicemistrem tří nejvýznamnějších podzimních CS:GO akcí na česko-slovenské scéně. 

Nervozita nabrala během úterního podvečera na obrátkách, když část hráčů začala vydávat příspěvky na svých Twitter účtech jen formou emoji. To samo o sobě nic nevypovídá, kdyby se následně nerozjely čachry v rámci ESEA profilu.

Hráči sice zaplatili potřebný počet účastníků soupisky tak, aby byl tým zaregistrován pro další ročník ESEA Advanced, ale následně týmový profil opustil Štěpán "ecoo" Mach, dosavadní manažer a důležitá osoba v hierarchii organizace eSuba. Novým Team Leader, tedy držitelem profilu, se tak stal zatím Martin "Pechyn" Pechoušek.
Do sestavy přibyla během noci dvě velmi překvapivá jména. Jedním z nich je Václav "rpg" Vlach, majitel a zakladatel organizace MOOPS a také CS:GO hráč, který si vyzkoušel několik organizací a angažmá až do chvíle, než si organizaci založil. 

Tím druhým je zkušený domácí AWP hráč, o kterém však nebylo poslední roky příliš slyšet. Jmenovitě jde o Dominika "Fraged" Herze, mistra ČR z roku 2019 v dresu eXtatus, který si během kariéry vyzkoušel také angažmá například v Majestic Lions, eSubě nebo v neposlední řadě také v MOOPS.

Podle informací Sazka Esport by však nemělo jít o příliš pravděpodobnou variantu doplnění sestavy pod hlavičkou brandu a organizace eSuba. Nicméně vzhledem k turbulentním změnám posledních hodin však není možné 100% vyvrátit ani potvrdit jedinou variantu. Včetně těch, že tým (a noví hráči) skutečně pod eSubou skončí, anebo tu, že modrá krev svoji sestavu už nebude nadále využívat - v takovém případě by bylo otázkou, kolik hráčů má stále ještě platnou smlouvu a můžou být případně zobchodováni. 

Zajímavostí zůstává, že Fraged i RPG opustili svůj původní roster MOOPS, který tak s největší pravděpodobností do ESEA Intermediate nezasáhne, neboť na soupisce zůstávají už pouze 3 hráči (uZman, ZEDc, SundanceKid)

O dalším vývoji budeme informovat.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.