League of Legends

Šestá prohra a eSuba je v historických potížích, Entropiq upevnil první místo

Šestá prohra a eSuba je v historických potížích, Entropiq upevnil první místo
21. 2. 2024
  |  

Mastercard Hitpoint Masters supertýdnem rozehrávají druhou polovinu, ve které může dojít k historickému šoku. Esuba je po další prohře s BRUTE na děleném posledním místě a bude řešit složité postupové scénáře.

Do problémů se eSuba dostala po další prohře, opět proti týmu BRUTE, na který Modrá krev nedokázala najít recept ani sedmou mapu v řadě. Po vyrovnané midgame začaly přicházet fighty o větší objectivy, ve kterých BRUTE působili kompaktním dojmem a i přes dlouhou obranu eSuba nedokázala hrát proti Baronům a Elderům.

Se skóre 3-6 by se mohlo zdát, že je eSuba už pět kol před koncem bez reálnější šance na úspěch, zvlášť pokud ji čekají duely s Entropiq a GLORE. Ostatní výsledky devátého kola ale hrály ve prospěch tradiční organizace.

Mastercard Hitpoint Masters | Zdroj: Leaguepedia

Zaváhali totiž přímí konkurenti Dynamo Eclot a UNiTY, oba prohráli proti celkům z nejnižších pater tabulky. Třetí výhru v řadě vzala Sigma Olomouc, která začíná naplňovat svůj potenciál. Opět vyhráli také Europe Saviors, jejichž sezóna nyní už tak katastrofálně nevypadá. Díky těmto výsledkům jsou všechny poslední týmy včetně eSuby stále jedinou výhru od playoffs. 

V utkání o první místo pak odskočil Entropiq, kterému ale GLORE zápas nedarovali zadarmo. Bitva těchto týmů bude současných dle očekávání i dál tím nejzajímavějším, co nám v tomto splitu nejvyšší domácí liga nabídne. 

Soutěž pokračuje v pátek, eSuba narazí v zápase pravdy na Dynamo, Olomouc bude navazovat na skvělé výkony proti BRUTE.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč