CS:GO

Sampi na vlně výher. Bude to stačit v Bratislavě? Organizace nevyhrála offline BO3 od MČR 2021

Sampi na vlně výher. Bude to stačit v Bratislavě? Organizace nevyhrála offline BO3 od MČR 2021
25. 5. 2023
  |  

Tipsport CS:GO Bratislava 2023 klepe na dveře a Sampi budou chtít na turnaji potvrdit svoji aktuální formu, ve které porazili 4 soupeře v řadě a významně se posunuli ve dvou evropských closed kvalifikacích. Tým však nevyhrál zápas na LANu ani na MČR 2022, ani na Tipsport CS:GO Praha 2023. Změní se to nyní?

Další zastávka ze série Road to MČR 2023 s názvem Tipsport CS:GO Bratislava klepe na dveře. V hlavním městě Slovenska se představí vedle Sampi také týmy Dynamo Eclot, Entropiq a SINNERS, což bude právě semifinálový soupeř zmíněného celku. Tým sice jede na vlně výher v online turnajích. Ovšem naváží na to i v offline prostředí?

Poslední BO3 LAN zápas, který tým Sampi podle portálu Liquipedia ovládl, byla série s eEriness ve skupinové fázi MČR 2021. Od té doby tým sice vyhrál některé dílčí BO1 duely na offline prostředí, ale když už došlo na BO3, Sampi odcházeli v různých sestavách poraženi. 

Na Tipsport CS:GO Bratislava 2022 sice Sampi ovládli úvodní BO1 s Budapest Five, pak však v BO3 padli se SINNERS a eSubou. Offline část Tipsport CS:GO Praha 2022 se Sampi netýkala, na Majstrovstvá SR 2022 v první BO1 sice Sampi porazili Cryptovu, pak však v BO3 nezvládli souboje s eSubou a Entropiq Prague, v neposlední řadě skončil tým bez výhry i na Tipsport CS:GO MČR 2022 a Tipsport CS:GO Praha 2023.
Nyní, v dost možná historicky nejlepší možné sestavě s takřka ideální formou z online prostředí, se Sampi pokusí tuto dlouhou sérii překonat. Proti však budou stát SINNERS, se kterými mají Sampi v roce 2023 negativní bilanci, když jim 3x podlehli shodně 1:2, a to v uzavřené kvalifikaci, skupinové fázi i Lower Bracket play-off. 

Sampi sice v pondělí nezvládli svůj osmifinálový zápas Y-Games PRO Series 2023, což bylo velkým překvapením, pak však tým zvládl 4 ze 4 BO3 duelů na HLTV, když v tom posledním zdolal Entropiq a v turnají CCT West Europe a CCT North Europe si vybojoval závěrečný duel v play-in fázi uzavřené kvalifikace.

Zda si podobnou formu přenese i na LAN budeme moci sledovat již v sobotu, kdy se postaví týmu SINNERS Esports. Přímý přenos můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ nebo přímo v Bratislavě v Cinema City Aupark.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.