League of Legends

Sampi jsou zpět v Hitpoint Masters! Vítěz druhé ligy v baráži neuspěl

Sampi jsou zpět v Hitpoint Masters! Vítěz druhé ligy v baráži neuspěl
25. 9. 2022
  |  

Po dvou letech se v příštím roce do nejvyšší domácí ligy v League of Legends vrací Team Sampi, který se v souboji dvou poražených týmů dokázal lépe přenést přes výprask od Inside Games.

Do vod Hitpoint Masters poprvé Sampi vstoupili v roce 2020, se dvěma velmi ambiciózními sestavami ale nezvládli ani jednou ´pozvednout trofej či postoupit do EU Masters a po roční pauze restartovala organizace Jakuba Jankta projekt skrze druhou ligu Hitpoint Challengers.

Tu hned v prvním splitu poměrně jednoznačně ovládli, v létě pak i přes odchod Zubace dosáhli na celkové druhé místo a dostatek bodů pro kvalifikaci do barážového turnaje. A ačkoliv start 0:3 proti Inside Games nenaznačoval velké postupové naděje, v klíčové repríze finále druhé ligy oplatili ERKO Esports čistou bo5 3:0 a v roce 2023 organizaci znovu uvidíme v Hitpoint Masters.
Hitpoint Masters Relegations 2022 | Zdroj: Leaguepedia
Po 13 zápasech vyměnil v jungli nováčka Baumeefa zkušenější Rostak, tým tak reagoval na sérii šesti proher. A pětice Brokensword, Rostak, Ady, Only a Marco vypadala perfektně připravená. Vypovídaly o tom i agresivní drafty, early orientovaný playstyle a nátlaková hra velmi dobře pracující s tempem a objectivy. Po vyrovnané první hře přišly dva velmi přesvědčivé výkony a potvrzený postup mezi elitu.

V sérii individuálně zářila botlinka, Only a Marco se střídali ve vynikajících výkonech a sololaneři Ady s Brokenswordem nebyli v dominanci pozadu. Rostak přinesl potřebnou konzistenci a už nyní se můžeme těšit, jak se Sampi stihnout posunout před startem jarního splitu naší nejvyšší soutěže, nebo ještě dříve do Winter splitu.

ERKO muselo zkousnout hořké zklamání, pro ambiciózní organizaci a dle mnohých výraznějšího favorita na postup jde o velmi tvrdou ránu. Podoba týmu je do příštího roku nejistá, především u trojice importů.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter Team Sampi
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč