League of Legends

Sampi jsou zpět s LoL sestavou. Mládí vpřed ve druhé Hitpoint lize s cílem postoupit do Masters

Sampi jsou zpět s LoL sestavou. Mládí vpřed ve druhé Hitpoint lize s cílem postoupit do Masters
13. 1. 2022
  |  

Po dvouleté pauze se Sampi vracejí na pole League of Legends, nikoliv však s přímou ambicí cesty do Evropy, ale s budováním mladých talentů ve druhé lize.

Hitpoint Challengers (2. liga Hitpointu) získá solidní celek s nemalými ambicemi. Sampi se na česko-slovenskou mapu League of Legends vrací po několika letech. V předchozích pokusech působila organizace v nejvyšší lize. Letos ji však tato "výsada" mine.

"Po dlouhé době jsme se rozhodli znovu vstoupit do světa League of Legends. Stejně jako v CS:GO i v League of Legends půjdeme cestou mladých a nadějných hráčů. Pod rukama nám na tryoutech prošlo víc než dvacet mladých talentů," uvedl manažer týmu Jakub "Berry" Beránek a zároveň dodává ambiciózní cíle pro rok 2022: "Myslím, že se nám podařilo najít přesně to co jsme hledali. Kluci nás budou reprezentovat jak v Hitpoint Challengers, tak na MČR tour. Náš cíl pro rok 2022 bude udržet stejnou sestavu a postoupit do Hitpoint Masters."

V Hitpoint Challengers se tak rýsuje zajímavé osazenstvo celků, kteří pomýšlí na postup do nejvyšší tuzemské ligy (letní split) a tedy i potenciální vidinu cesty do Evropy.
Sestava Sampi pro LoL sezonu 2022 | Zdroj: @TeamSampi
Trenér ambiciozního celku Kirko doplnil týmového manažera: "Vstupujeme do Hitpoint Challengers s mladou sestavou s obrovským potenciálem. Máme před sebou hodně práce a tréninku, ale věříme, že naše úsilí dokážeme přetavit ve výsledky a dojít si pro náš cíl, kterým je postup do Hitpoint Masters. Nebojíme se zúčastnit ostatních akcí, kde se pokusíme prosadit mezi přední domácí týmy."

Zda se týmu podaří naplnit ambiciózní cíl v roce 2022 je otázkou. Není totiž tajemstvím, že často velmi mladí hráči míří z tuzemska za lepšími podmínkami do zahraničí. Pokud tedy Sampi věří talentu svých hráčů, s největší pravděpodobností mají zároveň zároveň v kontraktech uvedeny vysoké odstupné.

Sestava Sampi pro rok 2022:
  • Filip "Broken Sword" Reiter  - Top
  • Adam "adampongo" Ponížil - Jungler 
  • Adam "Ady" Kop - Mid
  • Michal "Onlyx" Hudec  - ADC
  • Marco "Marco" Isoletta - support

  • Jakub "Kikro" Kinský - trenér

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport