CS:GO

Rudolf "Rutk0" Kovalčik: Je to největší výzva, kterou jsem před sebou kdy měl

Rudolf "Rutk0" Kovalčik: Je to největší výzva, kterou jsem před sebou kdy měl
6. 2. 2023
  |  

Na oslavě při příležitosti 3. narozenin Entropiq jsme odchytili na rozhovor Rudolfa "Rutk0" Kovalčika, který prozradil o námluvách s organizací po tak turbulentním roce.

Rutko, ty za sebou máš sezonu, kterou jsi strávil jak v Sampi, tak v DTG. Jaká to pro tebe byla zkušenost v rámci plně profesionální organizace Sampi a řekněme semi-pro u Dark Tigers, pokud to tak můžeme říct?
Byl to strašně shaky rok, ať už z osobního, tak hráčského hlediska. Ale to už je za námi. Teď jsem rád, že jsem dostal nabídku od Entropiq a můžu se věnovat CS:GO i nadále ve full-time organizaci.
 
Je angažmá v Entropiq tvojí největší výzvou, před kterou zatím stojíš? Nebo dá se to porovnat s těmi předchozími?
Určitě to je největší výzva, kterou jsem před sebou měl.
 
Samozřejmě sestava vypadá zajímavě. Kombinace CZ/SK a zahraničních hráčů. Jaké to je pro Tebe, být součástí něčeho takového?
Jsem velmi rád, že zde můžu být. Budu hrát na pozicích, které hrát chci a dostanu na nich volnost. Věřím, že budeme se spoluhráči přinášet skvělé výsledky, jelikož jsme si herně i osobnostně sedli. 
 
Trochu jsi to naznačil, ale vím, že za sebou máte spoustu pracc zápasů. Sedíte si tedy skutečně tak jak po herní, tak lidské stránce, umocněné i faktem, že se tady setkáváme v rámci vašeho představení ve Vodafone PLAYzone aréně?
Odehráli jsme toho strašně moc, jelikož jsme nejprve tryoutili a pak i hodně praccovali. Jsem rád, že to takto dopadlo, protože hned jak jsme přijeli, tak jsme si měli o čem povídat, co rozebírat a tak dále.
 
Jaké to pro Tebe je, zahrát si poprvé v kariéře pod zahraničním trenérem, IGL a také s legendou jako je snatchie? Navíc sám jsi naznačil, že po takovém “shaky roku”...
Je to skvělé, pro mě navíc není problém ani angličtina, takže věřím, že hrát po boku podobných legend a skvělých hráčů bude přínos do mé kariéry i pro Entropiq jako takový. 
 
A co oslavy 3. narozenin organizace, na kterých se právě nacházíme, jak si to užíváš?
Trochu stres byl před oznámením, ale je to fajn a užívám si naplno. Všechno je super.
 
Skutečně se na vás dnes přišla podívat a podpořit spousta lidí, známých tváří z gamingu a esportu, ale i mimo něj. Je to něco, co vás ještě víc motivuje?
Určitě je to jedna z motivací, ale pro mě je tím hlavním motorem jednoznačně vyhrávat.
 
Když už jsi naťuknul to vyhrávat, tak kde se vidíte za půl roku nebo co je teď ten cíl?
Cíl je aktuálně TOP 3 na CZ/SK scéně a pak se uvidí.

Zdroj úvodní fotografie: Entropiq 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.