CS:GO

Rošáda mezi trenéry DNE, replay jde k hlavnímu týmu, Dzejky k Thunders

Rošáda mezi trenéry DNE, replay jde k hlavnímu týmu, Dzejky k Thunders
29. 6. 2023
  |  

Po titulu z Prahy i Bratislavy u Dynama Eclot dochází ke změně na tenérské pozici. Z Dynamo Thunders se k hlavnímu týmu přesune Pavel "replay" Vaněk, Miloš "Dzejky" Frčo míří opačným směrem. Zatímco DNE mají za sebou úspěch ve skupinové části Lorgar Cupu, Dzejky má za sebou úspěch životní. Jeho rodina očekává nový přírůstek a proto se strany domluvily na této změně.

„Vzhledem k časové náročnosti práce u main týmu přistupujeme ke změně na trenérské pozici. Pravel "replay" Vaněk, který se věnoval zejména mladým Thunders se nyní přesouvá na pozici hlavního trenéra a Miloš "Dzejky" Frčo bude nově trenérem academy sekce,“ stojí v úvodu vyjádření organizace. Dzejky s Dynamem Eclot už má za sebou roční spolupráci, během jeho angažmá brala organizace Martina Novotného úspěchy nejen na tuzemské scéně, ale i v Evropě. V rámci žebříčku HLTV se sestava kolem K1-FiDy pod vedením Dzejkyho probojovala až na sedmačtyřicátou pozici, což je dosavadní maximum organizace. 

V zimě navíc pod křídla DNE přišel i obávaný izraelský sniper anarkez, který je pro tým zárukou zkušeností z T2 scény a hlavně kvalitou na pozici AWP. Od té doby DNE u nás nenašli přemožitele. Nabyté zkušenosti by měly být jednoznačně Dzejkymu u Dynamo Thunders obrovským pomocníkem, díky blížící se nové etapě v osobním životě je to navíc perfektní kompromis v cestě za ideálním rozložením času.
Dzejky nabral spoustu zkušeností a věříme, že je dokáže naplno zúročit při rozvoji našich mladých hráčů.
Jiří Plevka
Team manager
Bylo to žertovné video s obsazením AWP pozice, co oznámilo podpis Pavla "replay" Vaňka coby týmového analytika a trenéra Dynamo Thunders. Ten bude nově hlavním trenérem Dynama. Replay si tuto pozici vyzkoušel již v rámci organizace Cryptova, kde na pozici kouče působil do konce loňské sezony, v lednu ale posílil rudé blesky.

Obrovský přehled o hře a analytický um předvedl i v rámci Sazka eLEAGUE, v podzimním splitu roku 2022 dokonce společně s Vojtěchem "Wango" Presem a Ljudmilou "Miley" Mikitovou provázel diváky analyst deskem. Právě schopnost komunikace s organizátory, novináři i diváky se replayovi jednoznačně bude u Eclotu hodit. Nahradit Dzejkyho rozhodně nebude jednoduchý úkol, avšak blízký vztah replaye s jednotlivými hráči byl patrný již během jednotlivých offline akcí a dá se očekávat, že by přechod do nové role neměl být problémem.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @dynamoeclot

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.