CS:GO

Rok s oskarem. 3 věci, které česká legenda dala SINNERS

Rok s oskarem. 3 věci, které česká legenda dala SINNERS
16. 1. 2022
  |  

Práce, koncepce světového formátu i zkušenosti pro jednotlivé hráče. Na první dobrou může být patrných hned několik pozitivních aspektů, více než roku, angažmá Tomáše "oskar" Šťastného v barvách SINNERS. Jaké věci předal spoluhráčům?

O kvalitách a zkušenostech oskara nemůže být pochyb, lidská stránka a přístup při vítězstvích i porážkách mohou být aspektem, který někdy rozdělí týmovou chemii. Zda to bylo i jádrem tohoto odchodu je otázkou, ale potenciální neshody v týmu a přístup, který často způsobuje také osobními problémy, byly i důvody ukončení spolupráce s minulými působišti. 

Angažmá Tomáše "oskar" Šťastného v SINNERS však zůstane hodnoceno jako velmi pozitivní. Dominance na tuzemské scéně, motivace pro ostatní a také úspěchy v zahraničí. Jediné, co se týmu nepovedlo, ale zároveň to od začátku bylo v rovině snění, byly porážky v kvalifikaci na PGL Major. 

Níže vybíráme 3 věci, v nichž vidíme největší přínos oskara pro SINNERS, potažmo scénu jako celek:

Zkušenosti s tahem na výsledky

Zanechat individuální stránku věci a soustředit se na výkon, který pomůže týmu jako celku. Velké zkušenosti, které oskar přinesl pomohly v několika oblastech, nicméně jedním z velkých faktorů je také záměr vždy dosahovat nejlepších výkonů bez ohledu na individuální statistiky.

Procesy a trénink

Ve videorozhovoru Sazka eLEAGUE přiznával Tomáš "oskar" Šťastný, že byl překvapený z toho “jak to tady může chodit”. Právě procesy, tréninkové metody a s nimi spojeny i předávání zkušeností, jak píšeme výše. Zároveň to byl však on, který viděl týmové nedostatky a chuť spoluhráčů se posouvat dál.

oskar se SINNERS na Sazka eLEAGUE (For Games) | Zdroj: CNC / Sazka eLEAGUE

"Volnější" režim, který v témže rozhovoru oskar popisuje jako nedostatek, který se snažil přetavit v pevný tréninkový cyklus a také tvrdou dřinu, která ony úspěchy mohla přinést.

Pracc zápasy, rozehry, přístup a myšlení v tréninku nejlepšího CS:GO týmu z Česka a Slovenska mohlo dostat nové rozměry a šlo ruku v ruce s úspěchy, na které měl sniper důležitý vliv.

Přemýšlení tier 1 týmu

Už to najednou nebyl jen tým, který chce dominovat tuzemské scéně a “pouze” se ukázat v Evropě. S příchodem Tomáše “oskar” Šťastného se muselo změnit i myšlení v SINNERS, které se najednou přesunulo do přemýšlení týmu světového formátu, čemuž pomáhaly i úspěchy na zahraničních kvalifikacích a etablování se mezi elitou světové TOP 25.

Najednou to byl celek, který táhl tuzemskou scénu kupředu ještě více, než v roce 2020 a oskar byl v čele mašinerie, protože on byl tím, jenž přinesl zkušenost z let a působišť minulých.

Sice bodově nezmíněným, přesto neopomenutelným, faktorem je také popularita a zájem i běžných médií o návrat takové legendy na tuzemskou půdu. Stejně tak vzestup, který SINNERS s oskarem zažívali byl motivací pro dalších celky, jak zlepšovat práci s týmem a hráči, aby se všichni (celá scéna) mohli posouvat vpřed a stoupat světovými žebříčky.

Éra oskara a SINNERS skončila, nyní se musí management dívat na upravený lineup, který již brzy vstoupí do roku 2022.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.