League
Rocket

Rocket League na vzestupu? MVP připravuje druhou letošní LANku

Rocket League na vzestupu? MVP připravuje druhou letošní LANku
31. 10. 2023
  |  

Příznivci a hráči hry Rocket League od herních vývojářů Psyonix v Česku a na Slovensku poslední roky nezažívali zrovna kompetitivně úrodné období. Druhá polovina kalendářního roku 2023 je ale zatím pro milovníky automobilového fotbalu ve znamení radosti a nárůstu turnajových příležitostí. Po vydařeném turnaji PLAYzone Challenge, který hostila Vodafone PLAYzone Aréna, se s turnajem hlásí i druhé pražské herní doupě. MVP Esports přichází s turnajem MVP Rocket League CUP, který se těší dotaci téměř 20 000 korun.

Dvě představení na LANu v průběhu dvou měsíců? Takové časy domácí hráči Rocket League už dlouho nepamatují. S turnaji v nepříliš propagovaném titulu se ale v poslední době roztrhl pytel. V úvodu října přispěchali podat skomírající scéně pomocnou ruku organizátoři PLAYzone Challenge, prosinec se naopak v komunitě Rocket League ponese ve znamení MVP Rocket league CUPu.

Postup na LAN finále ale nebudou mít účastníci vůbec jednoduchý. Od 8.11. začíná koloběh kvalifikací v termínech 8.11., 15.11., 22.11. a 29.11. Nejlepší čtyři týmy každé kvalifikace následně svedou duel o postup mezi čtveřici adeptů na celkové vítěze turnaje ve Swiss bracketu, jehož BO5 série jsou plánovány na datum 2.12.

Jen o týden později se špičky zdejší scény potkají v pražském MVP Chill & Gaming space. Druhá sobota prosince nabídne nejprve semifinálové duely v BO5 formátu, samotné finále se odehraje ve formátu BO7.

Celková výše prizepoolu se téměř vyšplhala na hranici 20 000. Vítěz si z turnaje odnese 10 500 korun, poraženému finalistovi bude předána částka 6 000 korun. Bronzový tým si pak kromě umístění na pomyslném stupni vítězů odnese 3 000.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.