Charita

Rivalita stranou. Čeští streameři společně vybírají peníze na nadaci zesnulého Twistena

Rivalita stranou. Čeští streameři společně vybírají peníze na nadaci zesnulého Twistena
4. 12. 2023
  |  

Největší charitativní turnaj českých streamerů – Sazka NoRivals – se uskuteční už 15. prosince. Spíš než o dramatické souboje, ale půjde o dobrou věc. Známí herní influenceři totiž chtějí společně vybrat peníze na Twisten Foundation, která se věnuje tématu duševního zdraví. Pomůže jim s tím i společnost Sazka, která všechny dary od diváků zdvojnásobí, na což je připravená věnovat až 1.000.000 Kč.

Podle nedávného výzkumu trpí až 40 % českých deváťáků depresemi, 30 % má navíc příznaky úzkosti. Drtivá většina z nich přitom nevyhledá odbornou pomoc z obav, jak by zareagovalo jejich okolí, nebo protože nemají dost informací. Právě to se rozhodli čeští streameři spolu se Sazkou změnit. 
 
Že se téma duševního zdraví týká i českých hráčů totiž potvrzuje úmrtí jednoho z největších domácích talentů posledních let – Karla „Twistena“ Ašenbrenera. Zpráva o jeho smrti letos v létě zasáhla celý nejen esportový svět. Turnaj se tak částečně ponese i v jeho odkazu a veškeré vybrané peníze poputují Twisten Foundation, kterou nedávno založila Karlova rodina, aby dostala téma mentálního zdraví do povědomí širší veřejnosti.

Celý turnaj bude možné sledovat 15. 12. od 18.00 na Twitch kanále Agraelus, případně na streamech zapojených influencerů. Hrát se bude především Counter-Strike 2, ale dojde i na speciální vzpomínku v nejoblíbenější Twistenově hře.
 
„Sazka dlouhodobě podporuje českou esportovou scénu, mj. třeba pořádáním známé série turnajů Sazka eLeague. Cítili jsme ale, že bychom pro hráče samotné měli udělat i něco navíc. A co může být víc než podpora jejich duševního zdraví. Právě proto jsme se spojili s Twisten Foundation, abychom společně uspořádali turnaj NoRivals“ uzavírá Ondřej Kvarda, který má projekt v Sazce na starosti.

Update 14. prosince 20:56: Vzhledem k banu z jedné hlavních tváří Agraeluse, kde měl přenos probíhat, se celý charitativní stream přesouvá na YouTube Duklocka. Na programu se nic nemění a vše proběhne jak má v pátek 15. 12. od 18:00. 
 
Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport