League of Legends

Prvoligové týmy proti nejlepším druholigovým propadly, minimálně jeden sestoupí

Prvoligové týmy proti nejlepším druholigovým propadly, minimálně jeden sestoupí
3. 8. 2023
  |  

V Hitpoint relegations turnaji zatím září nejúspěšnější týmy druhé domácí ligy Hitpoint Challengers, v přímém srovnání totiž týmy z Hitpoint Masters kompletně selhaly.

Z první ligy se relegations účastní Cryptova a Inside Games, z Challengers do bojů o nejvyšší domácí soutěž proplavali GLORE s UNiTY. V prvním kole přišly dva střety prvoligové a druholigového týmu, v obou obstáli celky z nižší úrovně.

UNiTY jako poslední vítězové Challengers neměli proti Cryptově nejjednodušší rozjezd, těžší chvíle si ale vybrali pouze na začátku první mapy a celou sérii pak ovládli zcela čistě 3:0. Cryptova, která přes finanční potíže nejspíše nebude držet League of Legends sekci dál, už očividně neměla výrazný zájem a motivaci první ligu zachraňovat.

Hitpoint Relegations | Zdroj: Leaguepedia

GLORE to proti Inside Games měli opticky těžší, jejich vítězství nepřišlo po čisté sérii a i ve čtvrté hře ze začátku výrazně ztráceli. Přesto se ale jarní šampion Challengers dokázal probít klíčovými fighty a po vítězství 3:1 mu také zbývá už jen jedinný krok.

Zápas o přežití tak čeká Cryptovu s Inside Games ve středu devátého srpna, poražený padá do Hitpoint Challengers. Jeden z druholigových týmů se naopak stane prvoligovým osmého srpna, poslední rozhodující duel je na programu v pátek jedenáctého srpna. Všechny zápasy od pěti hodin sledujte na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč