CS:GO

Prvním postupujícím z uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha jsou hráči SINNERS

Prvním postupujícím z uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha jsou hráči SINNERS
17. 3. 2023
  |  

Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha rozehrála v pátek svou první skupinu. Z té postupují do hlavní fáze turnaje SINNERS. Jistým nepostupujícím jsou naopak hráči GLORE. O druhé postupové místo si to v neděli rozdají Sampi s Team Brute.

Třetí březnový víkend patří na české scéně uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha. Celkem osm týmů rozdělených do dvou skupin bojuje o čtyři postupová místa do hlavní fáze turnaje, která začíná již příští týden. Páteční den patřil zápasům skupiny A, v níž lze nalézt celky SINNERS, Sampi, GLORE a Team Brute. Za největší favority na postup hned z prvního dne byli pasováni SINNERS, kteří však hrají se stand-inem v podobě Simona .

SINNERS vs. GLORE
Úvodním zápasem uzavřené kvalifikace se stal duel SINNERS proti týmu GLORE, který se udál na mapě nuke. GLORE začali lépe, vyhráli pistol round a následná dvě kola. Poté se však probrali hříšníci, kteří si i s horším nákupem připsali z T stranu první vítězné kolo a na mapě začali pomalu dominovat. GLORE nestačili na tempo SINNERS a české jedničky dokázali otočit první polovinu až na výsledek 10:5. Po změně stran nenechali SINNERS nic náhodě, povolili soupeři pouze 3 kola a došli si pro vítězství 16:8. Skvěle se prezentoval stand-in KWERTZZ, který si připsal 33 killů a byl doslova k nezastavení.

Sampi vs. Team Brute
V druhém duelu proti sobě naskočili na server Sampi a Team Brute. Ti svůj duel svedli na nejnovější mapě v map poolu Anubisu. Bloggis a spol. začali o poznání lépe a po chvilce vedli již 9:1. Brute se však nehodlali vzdát tak lehko, do konce první poloviny dokázali snížit na 9:6 a hned po změně stran srovnali na 9:9. Následně začali odskakovat opět Sampi, kteří si připsali pět kol v řadě a dostali se až na skóre 14:9. Ač se Brute snažili opět k Sampi dotáhnout, tak už se jim to nepodařilo a organizace Jakuba Jankta si připsala vítězství 16:12.

GLORE vs. Team Brute
V zápase poražených tak na sebe narazili GLORE a Team Brute. První mapou se stalo Vertigo, kde diváci mohli sledovat velmi vyrovnaný duel, jenž došel až do prodloužení. V něm byli úspěšnější hráči Brute, kteří si připsali první čtyři kola a vyhráli úvodní mapu 15:19. Druhou mapou se stala mirage, která nabízela podobně vyrovnaný duel jako vertigo až do stavu 9:9. Poté začali úřadovat hráči Brute, kteří do konce mapy dovolili svým soupeřům jediné kolo a připsali si výhru 10:16 a celkově 0-2. Tento výsledek znamená pro GLORE konec v kvalifikaci, kdy končí ve skupině A na posledním místě. Brute budou mít šanci postoupit ještě v neděli v decider zápase.

SINNERS vs. Sampi
Hlavním zápasem večera se stal duel vítězů v podobě SINNERS proti Sampi. Do úvodní mapy ancient naskočili lépe hříšníci, kteří opanovali začátek a za CT stranu vedli již 6:2. Zbytek první poloviny však patřil Sampi, kteří dokázali ještě do změny stran otočit skóre na 7:8. V druhé polovině začali pro změnu lépe Sampi, kteří zvládli pistol round a následná kola, čímž se dostali do vedení 7:11. Zbytek mapy ale patřil hráčům SINNERS, kteří dokázali stav otočit a vyhrát 16:12. 

Druhou mapou se stal pick SINNERS, overpass. Ten nabídl velmi vyrovnanou první polovinu, která skončila nejtěsnějším možným rozdílem 8:7 pro libereckou organizaci. Po změně stran se až do stavu 11:11 přetahovali týmy o každé kolo. Vzápětí se však podařilo odskočit Sampi až na skóre 11:14 a přes veškerou snahu SINNERS o dotažení svého soupeře se povedlo týmu okolo Matyse vyhrát ve třicátém kole 14:16.

Šlo se tak na decider, který připadl na mapu nuke. Zde začali lépe Sampi, kteří přestože začínali na horší T straně, tak se dostali do vedení 1:4. Hříšníci se však dostali do hry a dokázali první polovinu otočit a do změny stran jít za vedení 9:6. Po změně stran nedokázali Sampi reagovat na útok SINNERS, kteří svým soupeřům nepustili ani jedno kolo a připsali si výhru 16:6 a celou sérii tak 2-1.

SINNERS si tímto vítězstvím zajistili postup do hlavní fáze turnaje, která začíná již příští pátek 24. března. Sampi budou muset o svůj slot ještě zabojovat a to v neděli od 17:00 v duelu proti Team Brute.

Výsledky zápasů skupiny A

Úvodní zápasy:
  • SINNERS vs. GLORE | 16:8
  • Sampi vs. Team Brute | 16:12

Zápas poražených:
  • GLORE vs. Team Brute | 0:2 (15:19,10:16)

Zápas vítězů:
  • SINNERS vs. Sampi | 2:1 (16:12, 14:16, 16:6)

Decider o druhé místo:
  • 19.3. 17:00 | Sampi vs. Team Brute

Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha pokračuje již v sobotu skupinou B, v níž se představí eSuba, UNIVERSE, eEriness a SINNERS Academy. Úvodní duel začíná v 16:00, kdy eSuba vyzve akademii liberecké organizace SINNERS. O hodinu později na sebe narazí UNIVERSE a eEriness.

Všechny zápasy budete moci sledovat na oficiálním twitch kanále agentury PLAYzone.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.