Zajímavosti

Projekt velkolepé Chuck TV se rozsypal. Slovenská esportová stanice přestala definitivně vysílat

Projekt velkolepé Chuck TV se rozsypal. Slovenská esportová stanice přestala definitivně vysílat
4. 1. 2023
  |  

Slovenská esportová televize a stanice s názvem Chuck TV definitivně skončila. Od konce roku 2022 už na obrazovkách při výběru kanálu najdete pouze informace o ukončené službě, stejně je omezeno přehrávání na webu. Jaká byla cesta projektu a proč nyní skončil?

Projekt s myšlenkou esportového, gamingového a lifestyle kanálu začal na jaře roku 2021 a byl prezentován jako první ryze esportová televize u nás (tedy na Slovensku, potažmo i v Česku).

Z počátku obsah naplňovaly hlavně aktivity slovenské esportové agentury Yzone (vlastnící mj. Y-Games a další projekty), úzce navázanou na SAEŠ (Slovenská asociácia elektronických športov). Diváci tak například mohli sledovat zápasy Y-Games PRO Series 2021 nebo se v témže roce v exkluzivně vybaveném studiu televize Chuck TV konalo i Mistrovství Slovenska (nap. ve hře CS:GO). Zároveň uzavřela partnerství i s Českou esportovou asociací.

Obsah se však hledal i mimo esport v technologiích nebo lifestyle, což mělo za následek zavedení nových pořadů jako TOP SPEED, MIXUP BY SECTOR nebo DJ Show s názvem POCEM. Stanice se sice dostala, kromě slovenských příjímačů, také do balíčků služeb jako Sledování TV, T-Mobile a Vodafone, díky kterému se dostala do distribuce. V srpnu 2022 se však začaly objevovat první problémy. 

Podle informací webu digital.rozhlas.cz dokonce došlo ke změně vlastníka a situace se projevila i na chodu programu. O měsíc později však problémy dle všech informací neustávaly a stanice se potýkala s výpadky signálu a připojení, jak pro Digitální rádio uvedl mluvčí Vodafone Ondřej Luštinec: „Spolupráci se stanicí Chuck TV jsme se rozhodli v blízké době ukončit. Důvodem jsou opakované technické problémy ze strany tohoto dodavatele obsahu.“

Postupně byla televize stahována z balíčků dalších operátorů a postupně to vypadalo na definitivní úpadek. Kombinace nedostatečného exkluzivního obsahu, kterým by stanice zaujala příznivce ať již na obrazovkách TV, tak v online verzi, s potenciálně chybějícími partnery, kteří by pomohli s financováním, vedlo zřejmě ke konci. 

Televizní stanice Chuck TV přestala definitivně vysílat v závěru roku 2022 a na webu je také omezeno značné množství funkcí. Bohužel se tak původně sympaticky zamýšlený projekt s cílem dostat na televizní příjmače esportový a gamingový program rozsypal.

Zdroj úvodní fotografie: Chuck TV

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.