CS:GO

Proč šli EIQ Prague zahraniční cestou? Chybějící kvalita na domácí scéně i přefouklý trh s cenami

Proč šli EIQ Prague zahraniční cestou? Chybějící kvalita na domácí scéně i přefouklý trh s cenami
26. 4. 2022
  |  

Proč se Entropiq Prague rozhodli jít mezinárodní cestou a ke 3 Čechům v sestavě vzali rakousko-německé duo? Ve článku se snažíme přiblížit možné důvody rozhodnutí.

Je to pár dní od chvíle, co se Entropiq Prague rozhodli sáhnout po dvojici zahraničních posil. "Pražská" sestava Entropiq tak nebude již čistě česká, ale mezinárodní.

Do týmu přichází Jonas "j1NZO" Jalowski a nová posile do role AWP hráče Michael "sesL" Higatzberge. Oba hráči shodně naposledy působili v celku eSport Rhein-Neckar.

Nafouklý trh s cenami

SINNERS si koupili forsyyho za milion. Cena, která proletěla érem a dost možná tak nafoukla trh s dalšími hráči. Sniperů je navíc nedostatek a ti, kteří by na danou úroveň hned měli, jsou pod smlouvami a jejich cena po lednu raketově vystřelila.

Možností by bylo několik. Například Dominik "blogg1s" Janita by do Entropiq Prague kvalitou a ambicí jistě zapadl. Jeho pozice v eSubě je však neotřesitelná. Potenciální možnost se ještě také jevila v případném odchodu zur1se ze Sampi.

Chybí tu kvalita?

Máte ambice stát se TOP3 na domácí scéně a prorazit v zahraničí? Patrně tak musíte vybrat hráče, kteří této úrovně budou dosahovat dlouhodobě. Dost možná si právě v managementu týmu vyhodnotili, že úroveň potenciálních volných hráčů, protože se vracíme k předchozímu bodu s cenami, není dostatečná na potřeby týmu.

Zahraniční coach? Zahraniční roster

Organizace Entropiq také zveřejnila pracovní pozice na pozice analytika a hlavního trenéra "pražské" sekce. Obě v angličtině, naprosto logicky. Na domácí scéně mnoho trenérů, kteří by měli zkušenosti a drive, jenž je v Entropiq vyžadován, nenajdeme.

Jednání s potenciálnímu zahraničními uchazeči by tak mohli směřovat k tomu, že se zahraničnímu trenérovi bude lépe pracovat v sestavě, která nebude čistě česká. 

Důvodů však obecně může být navíc celá řada. Se zázemím jaké Entropiq mají výběr jistě probíhal podrobně. 

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.