CS:GO

Preview MČR CS:GO 2022: SINNERS musí napravit reputaci, Entropiq, Cryptova a Sampi chtějí překvapit

Preview MČR CS:GO 2022: SINNERS musí napravit reputaci, Entropiq, Cryptova a Sampi chtějí překvapit
1. 11. 2022
  |  

Další z vrcholů tuzemské CS:GO sezony je tady! Tipsport MČR CS:GO v Brně startuje už ve středu a svede do vzájemného souboj nejlepší celky u nás. Kdo bude mít největší šanci na úspěch? A rozhoduje o tom už los skupin? Závod o milion korun pro vítěze může začít.

Skupina "A"

Účastníci: Dynamo Eclot, Entropiq Prague, eSuba, UNIVERSE

Asi není pochyb o tom, že roli favorita ve skupině “A” nadcházejícího MČR budou plnit týmy eSuba a Dynamo Eclot. Jak však kartami mohou zamíchat Entropiq Prague, případně na individuální výkon hrající UNIVERSE?

Zatímco Dynamo Eclot budou v roli favorita začínat proti UNIVERSE, eSubu čeká nelehká BO1 proti Entropiq Prague. Právě souboj hraný pouze na jednu mapu může favority nejvíce poškodit. Zároveň je potřeba v celkovém kontextu skupiny vnímat roli týmu Dynamo Eclot, kterému se tolik nedaří a v posledních dnech jdou výsledky z bláta do louže. MČR tak může být pro DNE vykoupením, anebo zkázou a černou tečkou za dobrou sezonou.

eSuba si po stříbrech ze Sazka eLEAGUE a MSR 2022 jednoznačně brousí zuby na další cenný kov. Navíc ve svých řadách má jedny z nejzkušenějších hráčů, včetně Lukáš “luko” Hrabčíka, který patří k těm, jež si z MČR historicky odvezli nejvíce medalí. Nezapomínejme ani na pověstný “lan buff” modré krve. 

V dost možná klíčovém decider zápase by tak čistě teoreticky na sebe měli narazit eSuba a Entropiq Prague, pro které bude MČR velké premiéra hned několika členů sestavy. Partě domácího leckra by muselo sednout a spojit se opravdu hodně věcí, aby to stačilo na play-off.

Ale nikdy neříkejme nikdy, ostatně to platí i v případě největšího outsidera turnaje, týmu UNIVERSE. Individuální mix hráčů se bude chtít spíše ukázat pro možná následná angažmá, než že by měl velké ambice směřující k play-off.

Skupina "B"

Účastníci: SINNERS, ENTERPRISE, Sampi, Cryptova

Zvládnou celky Cryptova a Sampi z pozice outsiderů překvapit? Složitý úkol čeká na sestavy pod vedením replaye a bfulla, které narazí na velikány a účastníky loňského finále, týmy SINNERS a ENTERPRISE. 

"Skupina je nejspíš nečekaná, ale jsem za ní rád. (Smích) Esuba na LANce umí zahrát dobře, stejně jako Dynamo. Entropiq je poslední měsíce náš kryptonit, takže jsem rád, že jsme se těmto týmům ve skupině vyhnuli. EP už jsme zvládli porazit víckrát a SINNERS nejsou v nejlepší formě, věřím, že překvapíme,” uvedl pro klubový web cryptova.cz její coach Pavel “replay” Vaněk. Který v daném rozhovoru také popisoval, co tým změnil po MSR.

S největší pravděpodobností si to SINNERS s ENTERPRISE rozdají v dalším vzájemném zápase o pozici prvního postupujícího do play-off. Po posledních zkušenostech rozhodně EP nebudou v roli outsidera a mohli by českou jedničku potrápit.

Celou akci je možné sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ, případně samozřejmě na místě konání akce na Výstavišti Brno BVV. Pro diváky je vstup možný od pátku do neděle.

 



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.