CS:GO

Přestupová listina sniperů: Dojde na kompletní proměnu klíčových postav v domácích týmech?

Přestupová listina sniperů: Dojde na kompletní proměnu klíčových postav v domácích týmech?
24. 11. 2022
  |  

Domácí CS:GO scéna se začíná otřásat v základech zejména v jedné roli - AWP. Složitá pozice, na kterou je kladena velkou pozornost... Zůstane však po zimě kámen na kameni nebo všichni snipeři změní působiště?

Přestupová listina

V první kategorii si rozebereme snipery, kteří už jsou svými týmy oficiálně umístěni na přestupové listiny a čeká se, kam zamíří pro další sezonu. Paradoxem zůstává, že všichni za své tým turnaje dohrávají. Motivace tak může být zejména se ukázat pro budoucího zaměstnavatele.

Deyvid "h4rn" Benchev
Aktuální status: Umístěn na přestupovou listinu
Možné další angažmá: EU celek

Prvním na seznamu je bulharská hvězda Deyvid "h4rn" Benchev, který vytrhl ENTERPRISE trn z paty, když přišel a okamžitě se stal posilou, která se nemusela na serveru příliš zapracovávat.

Bulharský AWP hráč přivedl celek k vítězství na turnajích Ace X Prague Open 2022, ESEA Advanced Cash Cup: Europe - 2022 #8 a Sazka eLEAGUE Fall 2022, také získal řadu stříbrných medailí a od počátku se čekalo, zda nezamíří někam do světa. Nyní se čeká, že zamíří přávě do nějakého evropského celku a ENTERPRISE by za něj mohli získat solidní balík.

David "forsyy" Bílý
Aktuální status: Umístěn na přestupovou listinu
Možné další angažmá: ENTERPRISE / EU celek

Solidní balík, který ENTERPRISE získají by mohli otočit pro dalšího hráče, který je v seznamu. David "forsyy" Bílý je totiž čerstvě umístěn na přestupovou listinu a čeká se, kdo nabídne SINNERS adekvátní odměnu.

Sám hráč předváděl v posledním roce velmi dobré výkony, jeho návrat by pro ENTERPISE dával velký smysl, otázka zda i pro něj samotného.

Lukáš "capseN" Koláčný
Aktuální status: Umístěn na přestupovou listinu
Možné další angažmá: CZ/SK celek

Svého snipera se zbavuje také Dynamo Eclot, které se rozhodlo umístit na přestupovou listinu Lukáše "capseN" Koláčeného. Zkušený domácí sniper v posledních týdnech a měsících nepředváděl nejlepší možné výkony a tak je otázka, kdo by pro něj sáhl a vykoupil z DNE. 

S největší pravděpodobností to však bude některá z domácích sestav v pozici max TOP 6 (a horší).

Další AWP hráči a jejich budoucnost

Velký otazník zůstává také na trojicí zbývajících sniperů. Ve vesmíru teorie a spekulace se nabízí možnost, ve které se Michael "sesL" Higatzberger bude poroučet z Entropiq Prague, o čemž svědčí fakt, že v některých ESEA Advanced zápasech ani nenastupoval, a potenciální náhradou by mohl být zkušený domácí borec Dominik "blogg1s" Janita. 

Pokud by tento přestup vyšel, pro domácí organizaci by to mohlo být vykoupení na pozici, která je dlouhodobě trápila. Potažmo by do toho mohla zasáhnout také Cryptova, u níž je stále v sestavě Martin "BeryP" Beránek a je otázka, zda si ho ostravská organizace ponechá nebo sáhne po jiném jménu.

Dominik "blogg1s" Janita
Martin "BeryP" Beránek
Michael "sesL" Higatzberger
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.