CS:GO

Premiéra posil eSuby nevyšla. Tým podlehl dánskému soupeři 1:2

Premiéra posil eSuby nevyšla. Tým podlehl dánskému soupeři 1:2
11. 1. 2022
  |  

Očkekávané se stalo skutečností, před zahájením čtvrtfinálového zápasu v rámci BACK TO BACK turnaje proti týmu MASONIC eSuba oznámila dvě nové tváře v sestavě. Modrou krev v sezoně 2022 doplní Lukáš "Levi" Bouřa a Dominik "desty" Černý, kteří hned při své premiéře dopomohli třetímu posledního MČR k vítězství 2:1.

Po oznámení odchodu dvojice luko, twist eSuba rychle spěchá s oznámením jejich náhrady. Brzký start sezony 2022 modré krvi nedovolil posečkat s oficiálním představením nově příchozích střelců a pouze den po zveřejnění odcházejících jmen známe i dílky, které mozaiku modré hvězdy zkompletují.

Lukáš "Levi" Bouřa pro fanoušky eSuby není vůbec neznámým jménem, pod taktovkou benq1ho odehrál celou sezonu 2020 a nevedl si vůbec špatně, kromě nabytí pozice exkluzivního riflera s týmem získal i solidní počet medailových umístění. Za zmínku určitě stojí bronz z MČR 2020, stříbro z MSR ve stejném roce, ale i stříbrné placky ze sedmé a šesté sezóny COOL Ligy.

Naopak Dominik "desty" Černý může být pro mnohé neznámou. Mistr ČR z roku 2019 sice prošel týmy jako eXtatus a Eclot, poslední sezonu však strávil v trápících se eEriness a je otázkou, jaký výkon od něj v řadách eSuby lze očekávat. Čtyřiadvacetiletý borec ale bezesporu bude chtít umlčet zlé jazyky a s modrou krví útočit na přední pozice CZ/SK scény.

Celá pětice už má za sebou i úvodní zápas, v avizovaném souboji proti dánským MASONIC sice sestava kolem Dominika "blogg1s" Janity ztratila pick soupeře, mapu Ancient, poté se ale povedlo zápas zdramatizovat. Prohra 13:16 na nejnovější mapě aktivního map poolu byla rychle znegována po otočce na Infernu, které eSuba ovládla poměrem 16:11. Za stavu 1:1 na mapy se tak šlo na decider v podobě Vertiga, Dánové už v první polovině za teroristy nasadili solidní tempo, které Češi bohužel stáhnout nedokázali a závěrečná mapa skončila výsledkem 5:16 z pohledu eSuby.

Sestava eSuby:
  • Dominik "blogg1s" Janita
  • Martin "Pechyn" Pechoušek
  • Lukáš "sAvana" Lintner
  • Lukáš "levi" Bouřa
  • Dominik "desty" Černý

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.