League of Legends

Predikce Mastercard Hitpoint Legends - pohled komentátorů

Predikce Mastercard Hitpoint Legends - pohled komentátorů
20. 8. 2022
  |  

Vyvrcholení nejvyšší tuzemské ligy v League of Legends a odpověď na otázku, kdo doplní Entropiq v play-in fázi EU Masters, se kvapem blíží a semifinále a finále nás čeká tuto neděli. Co můžeme dle komentátorů očekávat a jaké jsou jejich pohledy a predikce jednotlivých bo5 sérií?

David "Davkouny" Vogel

Na event se neskutečně těším, především proto, že konečně dostaneme bo5 střet eSuby a Dynamo Eclot, na který trpělive celou sezónu čekáme a rovnou v té nejdůležitější bo5 roku.

Ačkoliv bych přál sympatickému příběhu Dynama odměnu v podobě EU Masters, půjdu pro eSubu a její zkušenosti na stage, se kterými se tu nikdo nemůže rovnat. Pokud Sajator naladí formu a DANY bude carry mašinou, kterou tým potřebuje, eSuba zvítězí 3:1.

Ve finále pak půjdu pro Entropiq jasným poměrem 3:0. Nejde ani tak o to, že nejlepší český tým bude jasným favoritem, ale vyčerpání druhého finalisty po nejdůležitější bo5 sezóny bude velké a naladit se znovu na finále bude tvrdým oříškem.
Mastercard Hitpoint Masters playoff | Zdroj: Hitpoint

Tomáš "Mortsche" Anděl

První série bude rozhodně ta vyrovnanější. eSuba se dostala do tempa a formy, zatímco DNE můžou vyrůst po prohrané sérii s EIQ. Myslím si, že půjdeme do 5 map, eSuba DNE pořádně zatopí a stage jí bude sedět. 

Ale DNE jsou pro mě komplexnějším týmem, který toho nabízí víc a proto říkám, že v 5. mapě uspějí. Pokud DNE budou hrát svou hru a nenechají se rozhodit prohranou mapou nebo kotlem, tak je uvidíme ve finále. 

V duelu o pohár máme všichni jasno - EIQ bude opět dominovat, půjdu ale pro 3:1, protože jednu mapu EIQ ztratí na nějaké velké chybě v early, která rozhodne, jinak žádné větší zaváhání nepřijde.

Filip "Fortanu" Růžička

Budu se držet predikce kterou jsem měl od začátku splitu, DNE skončí nad eSubou. Během základní části DNE nejen vypadali mnohem lépe než eSuba, ale hlavně prohráli jen jednu mapu, navíc během celého roku získávali druhá místa za Entropiqem. 

Esuba našla formu a roztřesené SINNERS bez problému přejela, tohle je ale trošku jiný kalibr. Specifický styl DNE vs. historie a playoffs buff eSuby slibuje vyrovnanou sérii, která klidně může jít do 5 her. Říkám tedy DNE 3:1/3:2. 

Druhý zápas by potom měl ovládnout tým Entropiq, budou čerstvější a navíc jejich soupeř bude veškerou přípravu věnovat předešlé sérii. Tady by to měla být formální záležitost. 3:0 Entropiq, pokud budou chtít mít trochu zábavy, tak možná 3:1.


Finálový event můžete sledovat buď na místě ze Svitav, nebo na Twitch kanálu Hitpointu v neděli od 13:00.

Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
RIFTCZECH Český podcast o domácím i světovém dění v League of Legends