League of Legends

Dynamo Eclot opanovalo základní část, kdo zamíří do bojů o udržení?

Dynamo Eclot opanovalo základní část, kdo zamíří do bojů o udržení?
28. 7. 2022
  |  

Všech 14 hracích kol nejvyšší domácí League of Legends máme za sebou a známe kompletní pořadí týmů před playoff. Koho se již boje týkat nebudou a kdo naopak bude muset řešit náročné boje o setrvání proti nejlepším týmům druhé ligy?

Poslední 14. kolo na úvod nabídlo potenciálně poslední střetnutí, které ještě mohlo změnit pozice v tabulce a dokonce i zamíchat záchranářskými boji. Pokud by Dark Tigers porazili Cryptovu a následně by BRUTE přehráli Inside Games, do relegations by paradoxně spadl právě tým BRUTE. Cryptova ovšem potvrdila roli favorita a Tygři tak budou po pouze jedné výhře v sezóně muset řešit nepříjemné starosti, pokud budou chtít udržet pozici v první lize. Cryptova s bilancí 7-7 nepostoupila do playoff a budoucnost soupisky je nejistá. 

Dynamo Eclot porazilo v uvolněné hře SINNERS a dokončilo vítězné tažení základní části. Prohrálo jen s BRUTE a zcela zaslouženě postupuje do playoff z prvního místa. Hříšníci po vrtkavém úvodu splitu i po výměně toplanera ožili a pohodlně postoupili do bojů o EU Masters ze třetího fleku. Znovu tak klepají na dveře evropskému poháru a především budou chtít vyhrát první bo5 proti týmu z domácí top4 ve splitu. 

Tabulka základní části Hitpoint Masters | Leaguepedia

Entropiq pak znovu přehráli eSubu a budou mít výhodný seed do playoff díky finiši na druhém místě tabulky. 11-3 možná není pro organizaci jakou jsou Entropiq ideálním výsledkem a dvě prohry s DNE mohou být varovným signálem, domácí král ale přesto bude platit za největšího favorita Masters. Modrá krev se při určitých scénářích mohla strachovat o postup atypicky až do posledního kola, nakonec však i v této sezóně o eSubu v playoff nepřijdeme. 7-7 je ale netradičně slabá bilance pro takto zkušenou sestavu.

Na konec ligy pak BRUTE ve fantastické hře proti Inside Games urvali šestou výhru v sezóně a na šestém místě zůstávají v bezpečí před relegations a s dobrým pocitem velmi slušně odehrané sezóny, ve které míchali postupovými kartami až do předposledního kola a hrozili vyřazením eSubě. Inside Games končí předposlední a míří do zápasů o udržení, ve kterých jim nová sestava vyměněná v polovině splitu dává naději na úspěch.

Playoff začínají 7.8. ve 14:00 zápasem SINNERS a eSuby, pokračují hned vzápětí duelem o postup do finále a o slot do playin fáze EU Masters Dynamo Eclot versus Entropiq.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč