CS:GO

Polovina roku 2023: Tápající ENTERPRISE a Entropiq, labutí píseň Cryptovy a eSuba

Polovina roku 2023: Tápající ENTERPRISE a Entropiq, labutí píseň Cryptovy a eSuba
18. 6. 2023
  |  

Během posledních dní jsme rozebrali polovinu roku u týmů Dynamo Eclot, SINNERS a Sampi. Jak vypadalo úvodních 6 měsíců u dalších celků jako ENTERPRISE, Entropiq, Cryptova nebo eSuba?

ENTERPRISE

Tým ENTERPRISE před rokem 2023 spojil v CS:GO sestavě zkušeného in-game leadera Michala "leckr" Kadlíčka, kterému skončil kontrakt v Entropiq, dosavadního hráče systema, dvojici z úspěšného podzimního tažení eSuby (M1key a Pechyn) a zur1se.

Papírově dobře vypadající projekt se však neuchytil. Chyběl na obou offline turnajích domácí scény, v Evropě se ovšem také nedokázal prosadit a nyní už je asné, že šlo o neúspěšný projekt a dochází ke změnám. V sestavě nebude pokračovat duo Pechyn a M1key, k leckrovi se vrací parťák z Entropiq, hráč MoriiSko a z lavičky ENTERPRISE také manguss.

Cryptova

Ostravská organizace Cryptova by měla být zřejmě kapitolou sama pro sebe. Z počátku roku předváděl CS:GO tým dobré výkony, které gradovaly bojem na offline finále Tipsport CS:GO Praha I. 2023, kde celek dokázal nejprve porazit SINNERS, pak však prohrál s DNE a i v tuhé odvetě se SINNERS a skončil na 3. místě. 

Následně se podařilo podívat se i do několika málo evropských turnajů, ovšem v květnu organizace oznámila, že investor přestává projekt financovat a Cryptova tak utlumuje veškerou aktivitu. Zda si hráči najdou další kvalitní angažmá, zůstává otázkou. Z boje o MČR však odpadá další výrazný contender.

Entropiq

Česká organizace Entropiq vstoupila do letošního ročníku CS:GO sezony s ambiciozním projektem, který měl za cíl spojit 2 kvalitní mezinárodní hráče (snatchie a red) a trio tuzemských zástupců, díky čemuž by se mohla sekce účastnit domácích turnajů ze série Tipsport CS:GO MČR 2023.

To se dařilo, tedy papírově, když se tým kvalifikoval do základní skupiny Tipsport CS:GO Praha I. a také do TOP 4 Tipsport CS:GO Bratislava, nicméně to už bylo jasné, že dojde ke změnám. Obecně totiž už do té doby sekce uspokojivé výsledky nepřinášela a  do druhé poloviny roku tak půjde v mezinárodní sestavě. 

eSuba

Tradiční domácí organizace eSuba oznámila v lednu ukončení profesionální CS:GO sekce a ze své dosavadní academy sekce udělala "hlavní tým". Ten však nedokázal konkurovat dalším domácím organizacím a jejich CS:GO celkům a dokonce aktuálně nefiguruje ani v TOP 13 týmech bojujících v MČR klasifikaci

Po boku hlavní sestavy, která prošla několika změnami, je také academy celek v čele se zkušeným Tomášem "teCkoO" Koširerem, který má ambici hlavní tým nahradit a být důležitou součástí ve struktuře organizace.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.