CS:GO

Polovina roku 2023: Sampi šlápli do vrtule a získali tituly v Evropě. Co v tuzemsku?

Polovina roku 2023: Sampi šlápli do vrtule a získali tituly v Evropě. Co v tuzemsku?
15. 6. 2023
  |  

Tým Sampi připravil na rok 2023 opět ambiciózní sestavu včele s Matúšem “MATYS” Šimkem, která měla za cíl uspět na domácí i v zahraniční scéně. Tentokrát sice spuštění částečně nové sestavy nedoprovázely oficiální divoké vyjádření, očekávání scény a fanoušků však malá nebyl. Dokázal je tým naplnit?

Management Sampi v lednu využil konce kontraktu Dominika “blogg1s” Janity, přivedl k němu také in-game leadera z ENTERPRISE, slovenského hráče Erika “the eLiVe” Sitha, a ponechal si trojici MATYS, T4gg3D, sAvana1. Právě tento mix vedený trenérem bfullem se postupně začal ukazovat v plné parádě.

Jedním z prvních náznakům správně stvořené sestavy pro zajímavé výsledky byl turnaj European Pro League Season 6: Division 2, kde obsadil celek 4. místo a získal $500. Postupně se tým začal ukazovat v dalších evropských kvalifikacích a obdržel další zajímavé pozvánky. Výsledky se však zprvu pohybovaly jako na horské dráze. 

Team Sampi však ustál důležitou pozici, když nezaváhal v rámci skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha I. 2023 a dokázal se kvalifikovat na offline finále. V Praze to však bylo velké zklamání. 

MATYS (vpravo) byl nedílnou součástí jarních tažení | Zdroj: Fanda Dumek / Sampi

Česko-slovenský line-up nedokázal uspět ani v semifinále Upper Bracket s Dynamo Eclot, ani v Lower Bracket se SINNERS, oba přitom tým podlehl relativně těsně 1:2. Prodlužovala se tak doba, kdy organizace naposledy zvítězila v BO3 souboji na offline akci.

První velký úspěch, který znamenal rovnou titul, přišel v turnaji European Pro League Season 8: Division 2 a to hned den po těžké zkoušce v podobě kvalifikace na offline finále Tipsport CS:GO Bratislava 2023. Následně sice Sampi nezvládli play-off Y-Games PRO Series 2023 (9. - 16. místo) kvůli čemu přišly také kontumace v ESEA Advanced, kde se tým nedostal do play-off, ale v dalších turnajích už to vypadalo výrazně lépe.

Hned několik turnajů v podobě CCT North a West Europe začalo ukazovat, že by Sampi mohli začít velmi zajímavý výsledkový progres v Evropě. Ten dokonce přinesl týmu 51. pozici na HLTV, což je dosavadní maximum organizace. Vedle toho také tým konečně vyhrál na LAN akci. Konkrétně v zápase o bronz na Tipsport CS:GO Bratislava 2023, když tým před “domácími” fanoušky porazil Entropiq. První polovinu sezony Sampi navíc zakončili dalším triumfem, když ovládli v poměru 3:1 BO5 grandfinále European Pro League Season 8. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.