CS:GO

Polovina roku 2023: Jízda SINNERS na horské dráze skončila vykoupením

Polovina roku 2023: Jízda SINNERS na horské dráze skončila vykoupením
16. 6. 2023
  |  

Pro SINNERS Esports, respektive CS:GO sekci této organizace, byla první polovina roku 2023 více než náročnou zkouškou. Tým nastoupil do roku s velkým odhodláním, ovšem od počátku bylo jasné, že to tak snadné nebude. Změny v týmu, nepovedené výsledky a v neposlední řadě také rankingový úpadek. Jakých to bylo 6 měsíců?

SINNERS začali rok neúspěchem v ESL Pro League Season 17: European Conference, následně těsně padli v posledních kolech otevřené kvalifikace na IEM Rio 2023 a umístili se na 5. - 8. místě v CCT North Europe Series 3. Vše tedy vypadalo na konstatním pokračování roku 2022, pak však tým selhal v kvalifikaci na BLAST.tv Paris Major RMR, hrubě se nepovedl se ani turnaj European Development Championship Season 7 a začaly se dít věci…

Nejprve se Patrik “zero” Žúdel rozhodl ukončit hráčskou kariéru, čímž SINNERS, kteří už tak měli v té době na lavičce posazený drahý exponát v podobě Davida “forsyy” Bílého, udělal čáru přes rozpočet. Vedení po několika týdnech sáhlo k zajímavému experimentu a testování Simona “KWERTZZ” Horáka, který poslední roky platil za nenaplněný talent domácí scény. 

Mezitím se však nepovedla 44. sezona ESEA Advanced, další finance nabrala sekce 5. - 8. místem v CCT North Europe S4, ale vybouchla například v CCT Central Europe Series 5 (18. - 20. místo) nebo v kvalifikaci na IEM Dallas, kde se jí ani netýkaly závěrečné boje o closed qualifier.

Velká očekávání byla kladena na to, co šlo SINNERS takřka vždy nejlíp, zápolení s tuzemskými sestavami v offline prostředí. Po příjezdu na Tipsport CS:GO Praha I. 2023 však nastal tradiční problém české sestavy s prvními zápasy na LANu. Opět proti Cryptově. 

SINNERS padli a museli TOP 4 procházet skrze Lower Bracket, kde sice porazili Sampi, čímž si s Cryptovou vybojovali odvetu, ta se ovšem hrála ve stejný den co grandfinále. A právě souboj s ostravským celkem v neděli byl prvním problémem. Ten nakonec SINNERS překonali, ovšem na Dynamo Eclot si v grandfinále vylámali zuby. 

Otřesená pozice dosavadních vládců domácí scény se přesunula do pozadí, když SINNERS dokázali v CCT Central Europe Series 6 bojovat až o TOP 4, kde však padli, ale inkasovali $5,000 za 3. - 4. místo. Následoval však opětovný střet s tuzemskými celky na horské slovenské půdě. Turnaj Tipsport CS:GO Bratislava 2023 nejprve SINNERS přinesl vítězství nad Sampi, pak však opětovnou porážku s Dynamo Eclot ve finále, což znamenalo definitivní sesazení.

Nepřesvědčivých 6 měsíců vykoupilo ani play-off Y-Games PRO Series 2023, ve kterém český celek vypadl ve čtvrtfinále na úkor Ignis Serpens (1:2) nebo rychlý konec v CCT North Europe Series 5 (23. - 24. místo). 

Až závěrečná jízda vyřazovacími boji ESEA Advanced Season 45 SINNERS vyšla takřka na jedničku. Tým se dokázal probojovat až do grandfinále a na dvakrát padnul s vítězem ligy, týmem HYDRA. Druhé místo však vyneslo hráčům a organizaci přes $4,000 a hlavně přímý postup do ESL Challenger League Season 46: Europe.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.