CS:GO

Po stopách přestupů. Co všechno se stalo během neděle na domácí CS:GO scéně?

Po stopách přestupů. Co všechno se stalo během neděle na domácí CS:GO scéně?
2. 5. 2022
  |  

Domácí scéna zažila velký otřes. Sampi ohlásili nový CS:GO superteam, který zapříčinil přestupovou rošádu také v dalších týmech. Krok za krome vás nyní provedeme tím, co se v neděli stalo.

Otřes jaký domácí scéna dlouho nepamatuje. Sampi se díky angažmá GuardiaNa a dalších týmů postavili do role ambiciozního celku s nejvyššími ambicemi. Dokáží je však naplnit a jak probíhal den, kdy se celý projekt spustil. V neděli 1. května 2022 vše odstartovalo.

15:00 -  Sampi se zbavují současné sestavy

První z nezbytných kroků pro angažmá nového line-upu je vyřešení současné situace. Pětice hráčů a trenér v týmu Sampi byli postaveni před hotovou věc a s týmem se rozloučili. Respektive ne tak docela všichni. 

Sampi potvrdili, že končí čtveřice hráčů a pátý, mladý talent Darber je postaven jen mimo aktivní soupisku. Tedy ve zkratce řečeno, čtyři si hledají angažmá, Daber zůstává jako možná alternativa do budoucna.

18:00 -  ENTERPRISE a eSuba potvrzují odchody hráčů, Sampi oznamují posily

Moment na který všichni čekali a o kterém se pouze spekulovalo, se stal realitou. ENTERPRISE potvrzují odchody hráčů Adejise a Matyse, eSuba se zbavuje sAvany a Sampi naopak v tiskové zprávě zveřejnili spuštění největšího projektu v historii organizace

Na domácí scénu se vrací Ladislav "GuardiaN" Kovács a Sampi se pokusí doostat na vrchol domácích i zahraničních turnajů. 

18:00 -  CEO DNE: Odchod bfulla pokládám za jeho chybu

Své si k přestupům napsali také v Dynamo Eclot, kteří přišli o svého trenéra Jakuba "Bfull" Kokošku, jenž míří do Sampi. 

„Jakuba jsme před necelým rokem přijali jakožto nováčka v oboru. Měl ale velkou chuť posunout se a zlepšovat, stejně jako celý tým. Nyní se rozhodl pro novou výzvu. Ačkoliv to osobně pokládám za jeho chybu, rozhodli jsme i vzhledem k respektu k jeho odvedené práci mu vyhovět. Bfullovi děkujeme za společně strávený čas a přejeme mu hodně štěstí do budoucna,“ uvedl Martin Novotný, CEO Dynamo Eclot na Instagramu organizace

19:20 - PLAYzone: MGNT by mohl zamířit do Dynamo Eclot

Následně portál PLAYzone ještě přišel s možným transferem slovenského trenéra Roberta "mgnt" Zemka do Dynamo Eclot, kde by nahradil Bfulla, jenž se s týmem rozloučil a zamířil právě do Sampi. 

Nyní tedy zbývá rozklíčovat, kdo a jestli někdo skutečně Dynamo Eclot v roli trenéra doplní a také jak zareagují týmy eSuba a ENTERPRISE na chybějící členy soupisek. 

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.