League of Legends

Po sestupu konec, Dreedy uzavřel úspěšnou kariéru

Po sestupu konec, Dreedy uzavřel úspěšnou kariéru
21. 9. 2023
  |  

Toplaner Jakub "Dreedy" Viceník po neúspěšném splitu s Guasones, který skončil jejich pádem z nejvyšší španělské ligy, ukončuje po pěti letech kompetitivního hraní profesionální kariéru.

Dreedy svou kariéru na domácí scéně neozdobil titulem, ale ukázal se v dobrém světle a vyrazil na početná zahraniční angažmá. Zahrál si v Portugalsku, NLC, Řecku a nakonec na nejúspěšnější období kariéry zakotvil ve Španělsku.

S týmem UCAM jako teprve třetí Čech vyhrál španělskou nejvyšší soutěž LVP a na jaře 2021 skončil v semifinále EU Masters. Následoval přestup do Barcelony, třetí místo ve Španělsku a nešťastný konec v EUM play-ins.

Své působení končí v Guasones, kterým se za oba splity vůbec nevedlo, dvakrát skončili v LVP na posledním místě a nakonec po neúspěšné baráži sestoupili do druhé ligy. 

"Díky za vše! Oficiálně oznamuji konec kariéry profesionální hráče. I když to může vypadat jako impulzivní rozhodnutí, není to pravda. Mohl bych si stěžovat na mnoho věcí, ale takový už nejsem. Jsem vděčný za kariéru, ale hraní mi chybět nebude. Mějte se," napsal Dreedy na svůj Twitter, což proložil ještě vyjádřením pro české fanoušky ve formě videa.

Přejeme Dreedymu hodně štěstí, ať už se bude v životě věnovat čemukoliv!

Zdroj úvodní fotografie: Barcelona esports

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč