CS:GO

Po prohře s eSubou dochází v ENTERPRISE ke změně. Nevar končí v roli trenéra, v organizaci zůstane

Po prohře s eSubou dochází v ENTERPRISE ke změně. Nevar končí v roli trenéra, v organizaci zůstane
13. 4. 2022
  |  

Ruský trenér Nevar už nebude mít přímý vliv na každodenní chod CS:GO sestavy ENTERPRISE. Organizace oznámila, že se z role hlavního trenéra stahuje do pozadí.

ENTERPRISE začali Sazka eLEAGUE nečekanou prohrou s eSubou v poměru 0:2. Jen tři dny na to se organizace rozhodla pro vzájemné ukončení spolupráce s Rusem Alekseyem "Nevar" Voronovem v roli hlavního trenéra. Vedení to uvedlo dnes na sociálních sítích. 

Šestadvacetiletý trenér naskočil do české organizace během loňského podzimu, když na dálku pomohl týmu v rámci MČR 2021, zároveň už v té době dopomohl týmu do pozice TOP 40 týmu světa. Během jarní části sezony 2022 sice došlo k částečnému úpadku poté, co tým opustil forsyy, nicméně poslední týdny vše opět začalo vypadat na dobré vlně.

Nejlepšími výsledky z hlediska umístění v TOP 5 zůstává tedy bronz z Tipsport Cup Bratislava 2022, nepostupové 3. - 4. místo v TWR Eastern European Masters: Spring 2022 - Last Chance Qualifier a stříbro z ESEA Cash Cup: Europe - Winter 2021 #3.

Ruský trenér by se měl však nadále věnovat roli na pozadí, zejména pak se zaměřením na scouting. Více informací zveřejněných nebylo, tudíž zůstává otázkou, zda došlo ke konci spolupráce na základě výsledků, které obecně špatné u ENTERPRISE nebyly nebo možná Nevar nesouhlasil s možnými změnami v rosteru, o kterých se spekuluje. Zejména pak o pozici Matyse. 

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ENTERPRISE_esports

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.