CS:GO

PLAYzone na tiskové konferenci představila novou MČR sezónu a nadupanou arénu

PLAYzone na tiskové konferenci představila novou MČR sezónu a nadupanou arénu
2. 2. 2022
  |  

Jako revoluci esportu v České republice označila PLAYzone projekty, které představila na dnešní tiskové konferenci. Pavel Kristián nejprve uvedl průběh a systém letošní CS:GO sezony s vrcholem na MČR, ve spolupráci s Vodafone pak Lukáš Pleskot přivedl na světlo světa projekt PLAYzone arény.

Tisková konference byla od začátku představována jako zlomová pro český esport, PLAYzone se pro letošní rok spojila s Tipsportem a společně vytvořili dotaci 4,5 milionu korun, ze které si vítěz grandfinále odnese přesně  1 000 000 Kč.

Jak ale bude MČR sezona rozdělena? Kromě hlavního finále celého seriálu se odehrají tři velké turnaje. Nejprve to bude offline event v Bratislavě, který se má uskutečnit na konci března, následně online turnaj a sladkou tečkou bude poslední turnaj v Praze.
Kromě MČR sezony byla představena i nová herní aréna
Princip kvalifikací na dané turnaje je taktéž pozměněn. V offline finále daných zastávek se potká osm celků, první dvě vstupenky obdrží dva nejlepší celky MČR bodování, o čtyři místa se bude bojovat v uzavřené kvalifikaci a dvě zbylá políčka skládačky zaplní některý ze zajímavých mezinárodních týmů s přesahem na tuzemskou scénu. Za tyto celky tak můžeme považovat MOUZ s frozenem, Apeks se STYKEM a GamerLegion, jejichž součástí je Patrik Žúdel. Tyto celky ale logicky na grandfinále MČR postoupit nemohou.

Zapojit se do kolotoče této tradiční akce může i široká veřejnost, čtyři místa v uzavřené kvalifikaci naplní vítězové otevřených kvalifikací! A jak to bude se samotným vrcholem sezony? Vítězové jednotlivých turnajů letos jistotu startu na MČR mít nebudou. Všechny celky tak budou poctivě sbírat body do celkového bodování a z konečného žebříčku si nejlepší osmička zabojuje na grandfinálové stage. Kromě jednotlivých částí Tipsport CS:GO MČR si mohou celky vysloužit bodové ohodnocení i ve vyšších patrech lig ESEA nebo v turnajích se zajímavou účastí.
PLAYzone aréna ve spolupráci s Vodafone vyroste do dubna na pražském Chodově
Nebyla však představena ale "jen" struktura letošního MČR, PLAYzone ve spolupráci s dlouholetým partnerem Vodafone odhalili jedinečný projekt gamingové arény u nás. V rámci obchodního střediska Westfield Chodov má vyrůst zázemí o roloze tisíc metrů čtverečních, které nabídne nejen posezení s barem a restaurací, ale i možnost zahrát si  na pětapadesáti výkonných počítačích. Na své si přijdou i milovníci VR, simulátorů, konzolí a mobilních her.

Je tedy jasné, že kromě tradičních aktivit se tak otevírá možnost i pro bootcampy týmů bez vlastního zázemí, ale i soukromé oslavy. Tak co, přijdete se od dubna letošního roku taky podívat?

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.