CS2

Play-off CCT North: SINNERS přizváni mezi severoevropskou elitu

Play-off CCT North: SINNERS přizváni mezi severoevropskou elitu
18. 10. 2023
  |  

V posledních měsících se stala účast česko-slovenských organizací v turnajích CCT zvykem, jen zřídka však naši zástupci získají pozvánku přímo do play-off jednotlivých akcí. Právě tento dílčí úspěch zaznamenali liberečtí SINNERS, kteří si společně s celky jako OG, BIG nebo 9INE zahrají play-off CCT North #8.

Druhý tým nedávného Tipsport CS Praha II doufá v lepší časy na evropské půdě poté, co obdržel pozvánku do play-off CCT North Europe #8. Společně se SINNERS se z místenky mezi nejlepšími radují i tři týmy světové TOP 30, tedy BIG, Spirit nebo 9INE. Známá jsou i jména jako Into The Breach, OG a BNE s 00NATION.

SINNERS v sedmé sezoně CCT North Europe po třech vítězstvích a jedné porážce postoupili do vyřazovací části, kde jejich cestu ve čtvrtfinále zkřížili polští Los Kogutos. Ve stejné fázi turnaje skončili i v sezoně předchozí, když padli 0:2 s Portugalci ze SAW. Ostatní kouty Evropy pro SINNERS vypadají výkonnostně podobně, v CCT Online Finals #3 i CCT East Europe Series #2 je při posledních startech zdolali Preasy.

Od posledního zápasu na okruhu CCT ale uběhl již téměř měsíc, během něj SINNERS brali dvě medaile z česko-slovenských turnajů a velmi dobře vkročili i do ESL Challenger League S 46, kde zatím po skalpech Sprout a Sangal drží vedení ve skupině B. Už ve čtvrtek je čeká třetí utkání ligy, od 17:00 vyzvou ambiciózní tým Aurora s bývalým hráčem Entropiqu Lack1m.

Paralela mezi CCT North Europe #8 a ESL Challenger League přitom není náhodná. Do souboje o sever Evropy totiž SINNERS vstoupí zápasem se Sprout 23. října od 19:00, v případě úspěchu vyzvou lepšího z dvojice Aurora Young Blud-BIG. Semifinálové klání pak v případě úspěchu Hříšníků může znamenat měření sil s OG nebo BNE. 

Zdroj úvodní fotky: Petr Otradovec

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.