League of Legends

PiOk vykročil za titulem z Itálie úspěšně, Sawyor zkusí dobýt Benelux

PiOk vykročil za titulem z Itálie úspěšně, Sawyor zkusí dobýt Benelux
30. 1. 2024
  |  

Nejen v těch nejvyšších evropských ligách v současnosti hrají domácí reprezentanti, talentované hráče najdeme v Portugalsku, Nizozemsku, Itálii či Řecku. Jaké pro ně byly úvodní etapy jejich soutěží?

Český jungler Sawyor na startu letošního roku zkouší štěstí v Beneluxu, podepsal v nizozemské organizaci A One Man Army. Do Elite Series vstoupil stoprocentním prvním týdnem a zahájil tak cestu do EMEA Masters se skóre 2-0.

Rovnou dva hráče můžeme najít v Řecku. V nejvyšší Greek Legends League za Wild Panthers hraje marksman Sirinox, který díky výhře nad Mythic napravil prohru z úvodního kola a po startu sedí na výsledku 1-1. 

Ve druhé GLL, hrané systémem bo3 v základní části, jungler N3znamy s týmem Insidious vybojoval jednu výhru a jednu remízu, se čtyřmi body tak sedí na druhém místě osmičlenné tabulky.
League Italian Tournament | Zdroj: Leaguepedia

V Italské League Italian Tournament máme rovnou tři zástupce, marksmana PiOka, supporta Sw3ryho a midlanera Stanika. PiOkova Atleta patří k největším favoritům a po dvou kolech je stoprocentní, Stanik je s DREN vyrovnaný 1-1 a Sw3ryho ENEMI3S první výhru zatím nezískali.

V portugalské LPLOL za organizaci Odivelas zkusí úspěch vybojovat midlaner Dolis. Vstup se mu ale bohužel nevydařil a tak po prvních dvou kolech k nepřátelskému nexusu nedorazil.



Zdroj úvodní fotografie: League Italian Tournament

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč